Budi dio naše mreže

Novozaređeni banjolučki biskup mons. Željko Majić predvodio je misno slavlje u rodnoj župi u Drinovcima, a framaši su mu otpjevali posebno skladanu pjesmu prigodom njegova biskupskog ređenja - "Neka Te čuva dobri Bog".

/ mk

Na petu korizmenu nedjelju, 17.ožujka, novozaređeni banjolučki biskup mons. Željko Majić predvodio je svetu misu zahvalnicu u rodnoj župi Sv. Mihovila arkanđela u Drinovcima na poziv mjesnog župnika fra Josipa Mioča.

Foto: Župa Drinovci

“No, teško da je itko mogao i naslutiti baš ovoliku količinu pozitivnih emocija. Kamere naše TV Herceg Bosne su bilježile vanjsko ozračje: ushićenost, osmijeh i suze na biskupovu licu, poniznost i predanost fra Josipa i fra Darija, drhtavi glas don Kreše, ponos i zahvalnost njegove majke i ostale rodbine, gordost u pjevanju, sigurnost u riječi, strpljivost u slušanju i skrušenost u molitvi, ali sigurni smo da je svaka nazočna duša bila puna nekog svog posebnog tajanstva, a u svakom srcu plamtio poseban plamen”, napisali su u objavi na Facebook profilu Župe Drinovci.

Na kraju misnog slavlja framaši su biskupu otpjevali posebno skladanu pjesmu prigodom njegova biskupskog ređenja – “Neka Te čuva dobri Bog”. Biskupa i njegovu obitelj pjesma je posebno ganula – potekle su suze.

“Kada su drinovačka Frama i glazbenici iz Tomislavgrada premijerno zapjevali njemu posvećenu ‘Neka te čuva dragi Bog’, suze radosti i zahvalnosti su same krenule, a duboke emocije s njegova lica su se prenijele na sve na oltaru i preplavile sve nazočne misi. Da, baš sve”, stoji u objavi.

Nakon zahvalne pjesme “Tebe Boga hvalimo” i misnog blagoslova napravljena je prigodna fotografija svih nazočnih vjernika ispred crkve zajedno s biskupom.

Foto: Župa Drinovci

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja