Budi dio naše mreže

Katolička evangelizacijska skupina 'Duhovni kutak' objavila je upravo svoju novu pjesmu "Vodopad" u 'acoustic live' izvedbi i objavila je na Nedjelju krštenja Gospodinova na svome YouTube kanalu.

/ anh

 

Pjesma “Vodopad” snimljena je uživo u molitvenom ambijentu u Sjemenišnoj crkvi Presvetog Srca Isusova na zagrebačkoj Šalati i zanimljivo je da su pjesmu prvi put napravili potpuno u svojoj audio i video produkciji.

Voditelj Katoličke evangelizacijske skupine (KES) “Duhovni kutak” Stjepan Arnuš za Hrvatsku katoličku mrežu premijerno ističe da je to je jedna u nizu od devet pjesama koje su snimili u molitvenom ambijentu, neke u već spomenutoj sjemenišnoj crkvi, a neke u crkvi Uznesenja Blažene Djevice u Remetama.

Foto: KES Duhovni kutak

“Svih devet pjesama trebalo bi se pronaći na našem novom albumu ‘Slavim rane i krv Jaganjca Božjega'”, najavljuje njihov četvrti CD kojeg bi trebali objaviti krajem siječnja 2020. godine kako su još objavili početkom prosinca gostujući u programu Hrvatskog katoličkog radija.

“Vodopad Duha i Krvi! Tijelo Kristovo je taj vodopad iz kojeg se u neprestanom slapu izlijeva život na sve ljude i oživljava. Duh oživljava, krv oživljava”, objasnio je Arnuš značenje njihove najnovije pjesme koju je zajedničkim radom finalizirala ova ekipa:

Andrija Marić (glazba), Stjepan Arnuš (tekst), te vokali: Barbara Bradvica, Stjepan Bradvica, Ante Dujić, Mia Majić, Andrija Marić, Antonija Mraović i Domagoj Penava. Na gitari i cajonu bio je Andrija Marić, a na violi Marko Otmačić. Aranžman potpisuje KES Duhovni kutak.

“Željeli smo snimiti cijeli album u molitvenoj atmosferi i da pjesma doista bude prisutnost Gospodnja; kontemplacija koja nas uvodi u promatranje Kristovog tijela – slikovito rečeno vodopada iz kojeg proistječe pravi istiniti život”, tumači nadalje naš sugovornik i zaključuje:

U takvoj kontemplaciji se možemo prepustiti slikama raspetoga Krista, slikama Uskrsloga, a kao meditacija je i priprema za svetu misu jer se tamo na otajstveni način uprisutnjuje Kristova žrtva. Pjesma je susret sa Životom.

O ‘Duhovnome kutku’ već smo pisali i u drugim prilikama, a pjesmu poslušajte u nastavku:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja