Budi dio naše mreže

Pripadnici 1. satnije Vojne policije Pukovnije Vojne policije posjetili su u četvrtak, 6. prosinca 2018. Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici kako bi povodom božićnih blagdana darivali djecu te bolnici uručili donaciju.

/ sk

Foto: MORH/ Pripadnici 1. satnije Pukovnije Vojne policije darivali su djecu u Klinici za dječje bolesti Zagreb

Radi se o donaciji čije je prikupljanje inicirao zapovjednik Satnije satnik Marin Jerković, a humanitarnoj akciji odazvalo se svih 113 pripadnika Satnije.

„Svoju ideju sam iznio pripadnicima Satnije, a oni su je s oduševljenjem prihvatili. Bolnici nismo htjeli darivati novac pa smo uz pomoć brigadnog generala Borisa Zdilara, savjetnika za zdravstvo načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, stupili u kontakt s ravnateljem bolnice te dogovorili kupnju onoga što je malim pacijentima najpotrebnije – pidžame, slikovnice, bojanke, slatkiše… Kupili smo 150 kompleta pidžama i slatkih paketa te igračaka, tako da će svako dijete u bolnici dobiti paket,“ rekao je satnik Jerković te se posebno zahvalio svim pripadnicima Satnije.

Donaciju je u ime bolnice primila zamjenica ravnatelja Klinike za dječje bolesti dr. Iva Hojsak, istaknuvši kako je ova donacija posebno vrijedna jer dolazi od pripadnika Hrvatske vojske.

Foto: MORH

„Od srca se želim zahvaliti na ovoj donaciji, osobito stoga što se radi o donaciji koja nije sponzorirana, niti dolazi od velikih tvrtki, već od skupine ljudi, pripadnika Hrvatske vojske. To je donacija dana od srca i mi kao Klinika za dječje bolesti ne možemo naći riječi kojima bi se na tome zahvalili. Kupili smo za djecu vrlo važne stvari – pidžame, igračke i slatkiše, te će danas svako dijete u bolnici dobiti dar,“ istaknula je dr. Hojsak.

Pripadnici Satnije obišli su sve odjele bolnice te baš na blagdan Svetog Nikole razveselili djecu, darujući im slatke pakete i igračke.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja