Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-nikola

"Ploviti se mora" - himna hrvatskih pomoraca koji danas slave svoj dan

Na ovogodišnju inicijativu Pomorskog fakulteta u Rijeci i uz podršku brojnih renomiranih institucija i ustanova hrvatskog pomorstva, Sindikata pomoraca Hrvatske, Jadrolinije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva obrane pjesma "Ploviti se mora" u izvedbi klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice proglašena je himnom hrvatskih pomoraca.

Sveti Nikola

Biskup, zaštitnik djece i putnika.

Caritas Dubrovačke biskupije "Budi moj sv. Nikola"

I ove godine Caritas Dubrovačke biskupije organizira akciju "Budi moj sv. Nikola" kojom pod plaštom sv. Nikole spaja djecu i njihove želje iz obitelji svojih korisnika s osobama koje će ih konkretno ispuniti.

LECTIO BREVIS Tko je bio sveti Nikola?

Sveti Nikola omiljeni je svetac najmanjih članova Crkve. Dok čistite čizmice, ukratko saznajte tko je bio i što je činio. Osim o sv. Nikoli saznat ćete nešto i o poganskom Krampusu i njegovoj poznatoj šibi.

Molitva i litanije za zagovor sv. Nikole

Spomendan sv. Nikole slavimo 6. prosinca. Uz spomendan sv. Nikole veže se nekoliko legendi koje tumače nastanak tradicije darivanja povodom spomendana ovoga sveca. Donosimo vam molitvu sv. Nikoli.

Pomoćnici sv. Nikole u rajskoj karanteni!

Pročitajte zanimljivu i šaljivu poruku koju je Hrvatska katolička misija u Koblenzu podijelila na svojoj Facebook stranici, a koja se tiče sv. Nikole - najdražeg dječjeg sveca. Ovogodišnji blagdan sv. Nikole bit će obilježen pandemijom pa u skladu s tim možda će u nekim obiteljima biti i posve drugačije obilježen.

Sveti Nikola

Najdraži predbožićni obiteljski svetac. Prijatelj je i dobrotvor djece i siromašnih.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja