Budi dio naše mreže

U župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici u nedjelju 11. rujna na misnom slavlju župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec krstio je, kao izaslanik Nadbiskupskog duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije, Doru, šesto dijete obitelji Đaković.

/ im

U homiliji, osvrćući se na nedjeljno evanđelje, obraćajući se župljanima i obitelji novo krštenice, župnik Koprivec je istaknuo: “Kao što Isus od nas traži sve tako On čini sve da bi nas pronašao i vratio k sebi. On ne odustaje jer nas ljubi. Želi nas spasiti. Sveti Petar Krizolog piše: ‘Tražimo na nebu Onoga koji je nas potražio na zemlji. On nas je podigao do slave svojega božanstva, a mi u svojoj svetosti nosimo njega u svojem tijelu. Boga nosi u svojem tijelu onaj tko u svoja tjelesna djela ne unosi nikakav grijeh.‘ Trebamo se obratiti od naših grijeha i iskreno se kajati moleći Boga da nam iskaže svoje milosrđe i oprosti grijehe. Jer Bog ne želi smrti grešnika nego da se obrati i živi. Bog nas ljubi kao što roditelji vole svoju djecu, kao što su roditelji s ljubavlju prihvatili malu Doru.”

Na kraju euharistije župnik Koprivec čestitao je roditeljima na otvorenosti životu istaknuvši da je veliki dar župnoj zajednici novi život, koji su na svijet donijeli roditelji male novokrštenice Dore Sunčana i Val.

Uz Doru roditelji su život darovali Petri, Jeleni, Grguru, Klari i Ivni.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja