Budi dio naše mreže

Večer sjećanja na Karola Wojtylu održana je u utorak, uoči blagdana sv. pape Ivana Pavla II. koji slavimo 22. listopada, u dvorani Župe Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu. Na Večeri je prikazan dokumentarni film "Karolu s ljubavlju" autora, voditelja i urednika HKR-a Domagoja Pejića.

/ md

Večer sjećanja na sv. papu Ivana Pavla II. održana je u utorak, 19. listopada. “Projekcijom dokumentarnog filma Karolu s ljubavlju, prisjetili smo se djetinjstva i upoznali obitelj Karola Wojtyle”, objavljeno je na Facebook stranici Župe Antuna Padovanskog.

Autor filma Domagoj Pejić riječju i slikom posjetitelje je odveo u Poljsku na autentične lokacije rođenja, krštenja Karola, njegovih roditelja, brata i sestre. Mjesta stanovanja, rudnika i tvornice gdje je radio prije nego će poći putem duhovnog poziva te postati Krakowskim nadbiskupom i rimskim papom. Ovo lijepo svjedočanstvo o ljubavi prema domovini i obitelji inspiracija je i poticaj na molitvu ovome svecu.

Isječak iz filma / Večer sjećanja na Karola Wojtylu / Foto: Facebook

 

U filmu autor Domagoj Pejić vodi u Lipnik, rodno mjesto Karolovog oca, u Bielsko Bialu u kojoj je kao liječnik radio i umro mladi liječnik dr.Edmund Wojtyla, stariji i jedini brat Ivana Pavla II. U filmu se kratko govori i o malom Karolu u njegovim rodnim Wadowicama. Većina radnje odvija se u Krakowu. Pejić kamerom vodi u kamenolom Zakrzowek i tvornicu sode Solway u kojima je tijekom nacističke okupacije radio mladi student Karol Wojtyla.

Projekcija filma “Karolu s ljubavlju” / Foto: Facebook

Poseban trenutak je dolazak pred kuću u krakowskom naselju Debniki u kojoj je mladi Karol doživio najteži trenutak u životu – smrt oca kao posljednjeg člana obitelji. Film “Karolu s ljubavlju” završava u crkvi Sv. Mikolaja u kojoj je krštena mala Emilia Kaczorowska, majka budućega pape.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja