Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karol-wojtyla

UOČI 43. OBLJETNICE IZBORA KAROLA WOJTYLE ZA PAPU "Gospodin je ovdje i zove te"

Teška vrata Sikstinske kapele bila su zatvorena. Trajalo je prebrojavanje glasova. „Wojtyla, Wojtyla, Wojtyla…“ Krakovski nadbiskup Karol Wojtyla, kardinal s Istoka, poznat među crkvenim ocima, ali nepoznat široj javnosti, biskup koji je na početku zasjedanja Sabora sjedio u posljednjim redovima, dlanovima je prekrio lice. A onda mu je nizozemski kardinal Maximillien de Furstenberg šapnuo: „Adeste Dominus et vocat te! Gospodin je ovdje i zove te!“ Na postavljeno pitanje: “Prihvaćaš li?”, odgovorio je: “U vjerskoj poslušnosti Kristu, Gospodinu mome, Majci Kristovoj i Crkvi, svjestan velikih teškoća, prihvaćam.”

Upoznajte lice pjesnika sv. Ivana Pavla II.

Wojtyła nije mogao, sve da je i htio, suspregnuti ili ugasiti pjesnički talent/dar ni tada kada mu je papinska služba nalagala pisati enciklike, apostolske konstitucije ili pobudnice. Kao biskup i kardinal rado se obraćao umjetnicima u različitim prigodama, a s Petrove stolice odaslao je i otvoreno pismo umjetnicima u osvit novoga tisućljeća (Pismo pape Ivana Pavla II. umjetnicima, Vatikan, 4. travnja 1999.).

Karol Wojtyla postao nadbiskup Krakova – na današnji dan 1964.

Na današnji dan, 13. siječnja 1964. Karol Wojtyla postao je nadbiskup Krakova u Poljskoj, a 14 godina kasnije izabran je za papu. Nakon punih 455 godina izbor je pao na netalijana, prvoga slavenskog papu u povijesti. Po mnogim je stvarima bio poznat i ostaje u srcima suvremenika kao izuzetan čovjek, putnik i svetac.

Ivan Pavao II. osvojio je opasan planinski vrh!

Dugogodišnji prefekt Inspektorata sigurnosnih vatikanskih službi Enrico Marinelli 2007. godine objavio je knjigu "Papa Wojtyła i General". Uz stoti rođendan Karola Wojtyłe, iz knjige izdvajamo samo jednu zgodu koja odlično opisuje prioritete Ivana Pavla II. Naime, u ljeto 1988. Papa je, sa skupinom suradnika, ljetovao u Dolomitima.

Da uopće živim trebam zahvaliti majci koja mi je život dala!

Domagoja Pejića, dugogodišnjeg djelatnika, sada suradnika Hrvatskoga katoličkog radija, mnogi pamte po hodočašću 2004. kada se uputio pješice iz Zagreba u Rim, u sklopu projekta "1000 kilometara za Papu", s nakanom da papi Ivanu Pavlu II. čestita 84. rođendan i zahvali mu u ime svih Hrvata katolika za sve što je učinio za hrvatski narod. Pejić je nedavno pokrenuo blog s namjerom da se očuva zahvalno sjećanje na svetog papu Ivana Pavla II.

ROĐENDAN IVANA PAVLA II. Liječnik njegovoj majci savjetovao da ga pobaci!

Domagoja Pejića, dugogodišnjeg djelatnika, sada suradnika Hrvatskog katoličkog radija, mnogi pamte po hodočašću 2004. godine kada se uputio pješice iz Zagreba u Rim, u sklopu projekta "1000 kilometara za Papu", s nakanom da papi Ivanu Pavlu II. čestita 84. rođendan i zahvali mu u ime svih Hrvata katolika za sve što je učinio za hrvatski narod. Pejić je nedavno pokrenuo blog s namjerom da se očuva zahvalno sjećanje na svetog papu Ivana Pavla II.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja