Budi dio naše mreže

Dijana Brozović, voditeljica Tima za trudnice udruge Hrvatska za Život, u programu HKR-a najavila je 2. Utrku za život. Organizatori najavili jednosatno zatvaranje za promet istočnog nogostupa Mosta slobode, od 11 do 12 sati.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Kako je Brozović rekla za HKR, 2. Utrka za život, koja počinje u subotu, 1. lipnja, u 11 sati kod ljetne pozornice na Bundeku samo je jedan od načina osvješćivanja lokalne zajednice.

“Smatramo da je i to lijepo i pozitivno, jer je fizička aktivnost važna kao i duhovna. To je i jedan od načina kojim ljudima poručujemo da postoje i oni koji zasad ne mogu trčati, a mi to činimo da bi i oni mogli jednoga dana potrčati i veseliti se.”

Dijana Brozović podsjetila je da je 1. Utrka prošle godine održana u rujnu, ali da je zbog više razloga termin prebačen u lipanj te najavila i novosti: “Ove smo godine uveli i Dječju utrku na 100 m. Trčat će u tri kategorije, od hodača do 3 godine, od 3 do 6 te od 6 do 9 godina.”

“Svi su dobrodošli, bez obzira na dob, spol ili fizičku spremu. S obzirom da nam se prijavio i naš najstariji, osamdesetosmogodišnji molitelj iz inicijative ’40 dana za život’, nema dobne granice tko može doći.

“Važno je da se družimo i da i na taj način osvješćujemo lokalnu zajednicu o važnosti svakog ljudskog života te da se promiče i slavi život”, naglasila je Brozović.

Kotizacija (uz koju će se dobiti majica, startni broj, voda i lagani obrok) iznosi 50 kn i uplaćuje se na startu na dan utrke, do 15 minuta prije početka utrke za odrasle. Za dječju utrku nema kotizacija, ali potrebna je prijava, također do 15 minuta prije početka. Prijave su dostupne i na internetskoj i Fb stranici udruge Hrvatska za Život. Poziv je upućen svima, a Dijana je podsjetila da su prošle godine na Utrku došli i sudionici iz Vukovara, Vinkovaca, Splita i brojnih drugih gradova.

Duljina staze za odrasle je 6.800 m, a trči se uz jezero Bundek savskim nasipom do staroga Savskog mosta, pa natrag sjevernom stranom savskog nasipa i istočnim nogostupom Mosta slobode do cilja/starta na Bundeku.

Organizatori 2. Utrke za život obavijestili su javnost i o privremenom zatvaranju za promet istočnog nogostupa Mosta slobode, od Slavonske avenije do Ulice Jozefa Antalla, zbog sigurnosti natjecatelja. Spomenuta lokacija bit će zatvorena za promet u subotu, 1. lipnja, od 11 do 12 sati.

A kako organizatori u pozivu na Fb stranici ističu, “Odvaži se, 1. lipnja obuj tenisice i dođi na Bundek i budi borac za nerođene, trudnice i majke!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja