Budi dio naše mreže

Udruga Smiješak za sve u prostoru OŠ Ivana Gorana Kovačića (Mesićeva 35, Zagreb) organizira edukacijski seminar za sve one koji žele postati tete i stričeki pričalice u subotu, 17. rujna.

/ mp

Volite li i vi druženje uz knjigu i spremni ste izdvojiti malo svog vremena kako biste nekome uljepšali dan, pridružite se tetama i stričekima pričalicama. Edukacija je obvezna za pridruživanje Udruzi, a provodi se svega nekoliko puta godišnje. 

Volonteri Udruge Smiješak za sve svakodnevno posjećuju odjele zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak i Klinike za pedijatriju u KBC Sestre milosrdnice. Noseći torbe pune knjiga i najljepših priča volonteri svih 365 dana u godini obilaze svoje male prijatelje koji su na liječenju u bolnicama u sklopu projekta Laku noć, pričoljupci. 

Taj dugogodišnji projekt Smiješka koji se zbog epidemioloških mjera neko vrijeme nije mogao provoditi ima za cilj olakšati djeci boravak u bolnici unoseći dašak kućne atmosfere u sobu, ali i probuditi među mlađom populacijom ljubav prema čitanju i volontiranju. Budući da udruga postoji niz godina, najveći je užitak kada joj se odluče pridružiti nekadašnji mališani koji su se svim srcem radovali dolasku volontera u njihovu bolničku sobu. To je možda i najbolji pokazatelj koliko djeci te večernje posjete znače.

Smiješak za sve provodi i mnogo drugih projekata. Udruga je nakon razornog potresa na Banovini otvorila Smiješkovu knjižnicu u kontejnerskom naselju u Petrinji gdje se također svakodnevno čitaju priče i lektire, djeci se pomaže sa zadaćama, a svako toliko organiziraju se i kreativne radionice. Tijekom cijelog pandemijskog razdoblja volonteri Smiješka za sve pekli su i dijelili kolače beskućnicima u Zagrebu te stanovnicima sela u Banovini kako bi im malim znakom pažnje pokazali da nisu zaboravljeni. Tete i stričeki pričalice svake večeri čitaju priče na zagrebačkom Bundeku u sklopu manifestacije ZGodionica, a krajem rujna će okupiti djecu i na svojoj Dekici za snove. To je samo mali dio aktivnosti ove udruge koja okuplja ljude spremne podariti svoje vrijeme i srce drugima.

Želite li se postati dio našeg tima, javite se e-poštom na prijave.smijesakzasve@gmail.com.

Teta pričalica u akciji

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja