Budi dio naše mreže

Tete i stričeki pričalice iz udruge Smiješak za sve nestrpljivo iščekuju dan kada će ponovno moći posjećivati djecu u bolnicama i čitati im priče za laku noć, stoga su odlučili doći u posjet na jedini trenutačno moguć način – na papiru.

/ md

Izradili su posebnu knjižicu Laku noć, pričoljupci: Što bi mi teta pričalica večeras pročitala? gdje su volonteri odabrali priče koje najradije čitaju i koje su omiljene među djecom te buduće čitatelje kratkim opisom ili odlomkom teksta uveli u radnju ne bi li ih potaknuli na čitanje, izvijestili su iz Udruge Smiješak za sve. Dodatna motivacija za čitanje priča su i prigodne popratne ilustracije kojima djeca mogu udahnuti život i kreativno se izraziti koristeći bojice.

Budući da su epidemiološke mjere zabrane posjeta bolničkim odjelima još uvijek na snazi, djeca će na prijemu u te zagrebačke bolnice dobiti bojanku koju smo otisnuli u 1200 primjeraka.

Volonteri Smiješka za sve željeli su djeci pokazati da su i dalje uz njih te su izradili posebnu bojanku u kojoj su sami nacrtali glavne likove priča te tako još jednom iskazali svoju predanost projektu Laku noć, pričoljupci u sklopu kojeg su prije izbijanja pandemije koronavirusa svake večeri, svih 365 dana u godini dolazili na bolničke odjele Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb – Rebro.  Budući da su epidemiološke mjere zabrane posjeta bolničkim odjelima još uvijek na snazi, djeca će na prijemu u te zagrebačke bolnice dobiti bojanku koju smo otisnuli u 1200 primjeraka”, kazala je Marijana Jergović, predsjednica udruge Smiješak za sve, koja se nada kako će se uskoro tete i stričeki pričalice ponovno naći u bolničkim sobama sa svojim torbama punim šarenih knjiga koje djeci pružaju predah od bolničke svakodnevnice te raznih briga i strahova.

Iz udruge Smiješak za sve ističu da im je bilo važno doći do djece fizički pa makar i u koricama te ostvariti s njima interakciju, što je najbolji način da nastave svoju misiju širenja ljubavi prema knjizi i volontiranju.

Udruga je svoj projekt Laku noć, pričoljupci po proglašenju lockdowna nastavila virtualno te je na društvenim mrežama Facebook, Instagram te na kanalu YouTube objavljen niz priča za laku noć u izvedbi teta i stričeka pričalica.

Smiješak za sve u pandemijsko je doba pekao i dijelio kolače beskućnicima te stanovnicima sela u Banovini kako bi im malim znakom pažnje pokazao da nisu zaboravljeni.

U međuvremenu, nakon razornog potresa na Banovini, Smiješak za sve otvorio je i knjižnicu u kontejnerskom naselju u Petrinji gdje se svakodnevno čitaju priče, posuđuju knjige, volonterke Smiješka pomažu školskoj djeci s lektirama i zadaćama, a svako toliko organiziraju se i kreativne radionice. Smiješak za sve u pandemijsko je doba pekao i dijelio kolače beskućnicima te stanovnicima sela u Banovini kako bi im malim znakom pažnje pokazao da nisu zaboravljeni.

Možda se nekome ono što radimo čini malo, ali sve što dolazi iz srca se računa, čak i stisak ruke mnogo znači

“Gdje postoji volja, postoji i način, a sreća je uvijek veća kada se dijeli, time se povodi naša udruga i ne propuštamo priliku iskazati ljudima koji prolaze kroz nepovoljno životno razdoblje da nisu sami neovisno o tome gdje su i koliko im je godina. Možda se nekome ono što radimo čini malo, ali sve što dolazi iz srca se računa, čak i stisak ruke mnogo znači”, podsjeća Jergović da su ljepota i ljubav i u malim znacima pažnje te se nada kako će bojanke razveseliti djecu i barem im malo uljepšati boravak u bolnici.

Bojanku Što bi mi teta pričalica večeras pročitala? uz Smiješak za sve sufinancirala je tvrtka GlobalLogic, za grafičku pripremu zaslužan je dizajn studio Arkus, a za tisak Cerovski Print Boutique.

Bojanka “Laku noć pričoljupci” / Foto: Udruga Smiješak za sve

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja