Budi dio naše mreže

Volonterska akcija prodaja časopisa "Ulične svjetiljke" održat će se u subotu, 16. ožujka, od 10 do 11 sati u centru Zagreba. Traže se dobrovoljci koji su spremni 60 minuta prodavati novi broj časopisa.

/ mp

“Ulične svjetiljke” su prvi hrvatski časopis o beskućništvu. Časopis je specifičan zbog tematike kojom se bavi jer govori o beskućnicima, siromašnima, ovisnicima, djeci bez roditelja, prognanicima i izbjeglicama odnosno ljudima s ruba društva. Izdaje ga i prodaje Franjevački svjetovni red Majke Božje Trsatske već više od deset godina. Prodaja je započela u Rijeci, a proširila se na Zagreb i Vinkovce, Varaždin, Osijek.

Nakon prodajne akcije, beskućnici-prodavači dio prihoda od prodaje uvijek odvoje i zajednički udruže pa se taj iznos daruje za pomoć nekome kome je najpotrebnije i to je praksa u svakom od gradova gdje se časopis prodaje. Od osam kuna, četiri ostaju prodavaču, a ostatak ide za tisak novoga broja te pomoć beskućnicima.

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se javiti volonterki Uličnih svjetiljki u Zagrebu koja koordinira volonterske akcije Vlatki Bakran Burić na 091 539 7559 ili porukom organizatorima na Facebook stranici Ulične svjetiljke.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja