Budi dio naše mreže

Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije na HKR-u snimali radio-dramu

Povodom stote obljetnice Nadbiskupske klasične gimnazije učenici trećeg razreda predvođeni profesoricom Snježanom Gabelić osmislili su radio-dramu kojom tematiziraju Marina Držića koju su snimili u četvrtak, 18. lipnja u prostorima Hrvatskog katolička radija.

/ mp

Da su učenici uzbuđeni zbog snimanje svoje prve radio-drame, potvrdila nam je profesorica Gabelić.

“Riječ je o zgodnoj drami koju su učenici pripremili na svoj način, odnosno dramatizirali su Marina Držića i osuvremenili ga. Ovo je jedna zgodna suradnja NKG-a i HKR-a. Šira ideja je da radio-drame snimaju i druge katoličke škole jednom mjesečno”, istaknula je naša sugovornica.

Učenici NKG-a na HKR-u

“Ovaj projekt je jako uzbudljiv za učenike. Krajnji je cilj da se pokaže kako učenici rade lijepe i kreativne stvari”, poručila je naša sugovornica.

Lucija Kostanić, učenica trećeg razreda, s radošću je sudjelovala u snimanju radio-drame.

Učenici NKG-a na HKR-u

“Sretni smo što smo nakon mjeseci vježbanja uspjeli snimiti radio-dramu. Želja nam je Marina Držića prbiližiti mlađima kako bi im bio zanimljivi za čitanje”, istaknula je Lucija.

“Snimanje radio-drame nam je bilo jako lijepo iskustvo jer smo mogli pokazati ono za što smo mjesecima radili”, poručio je učenik NKG-a Loris Pilav.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja