Budi dio naše mreže

U Hrvatsku su u ponedjeljak i utorak 27. i 28. studenoga iz Belgije stigla tri tegljača kojima je u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem g. Ferdinanda Verdoncka i belgijske udruge SPES, korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj dopremljena vrijedna donacija rabljenih bolesničkih kreveta, pokretnih ormarića,  ormara, stolova, stolica i klupica za noge. 

/ mdj

Donacija obuhvaća osamdeset i sedam električnih bolesničkih kreveta i ostalog namještaja koji će poslužiti Caritasovim korisnicima za koje u njihovim domovima skrbe članovi njihovih obitelji  dok se oporavljaju od operativnih zahvata, čekaju na odlazak na rehabilitaciju ili u institucionalni smještaj ili su pak, kao kronični ili terminalni bolesnici, otpušteni iz zdravstvenih ustanova na kućnu njegu. 

. Foto: Hrvatski Caritas

Bolesnički će kreveti do korisnika stići putem Caritasovih posudionica, koje postoje u gotovo svim nad/biskupijskim Caritasima u Hrvatskoj i koje korisnicima i njihovim obiteljima omogućuju lakšu nužnu skrb za bolesnike u njihovim domovima. Donaciju iz Belgije Hrvatski je Caritas usmjerio korisnicima Caritasa Đakovačko-osječke, Riječke, Splitske, Zadarske i Zagrebačke nadbiskupije te Dubrovačke, Požeške i Sisačke biskupije, kao i Caritasa Križevačke eparhije, u kojima je trenutno potreba, osobito za krevetima, najveća i u kojima su – uz već prethodno distribuirane krevete – najveće liste čekanja.

Foto: Hrvatski Caritas

Ovakvom raspodjelom donirane opreme Hrvatski Caritas želi što primjerenije pomoći nad/biskupijskim Caritasima diljem Hrvatske koji svojim programima privremene posudbe opreme nastoje odgovoriti na velike potrebe korisnika,  napose za električnim bolesničkim krevetima, koji znatno olakšavaju članovima obitelji ili stručnim djelatnicima skrb za bolesnike u vlastitom domu.

Ovo je već treća donacija električnih kreveta i ostale opreme udruge SPES iz Belgije; u njima je preko Hrvatskog Caritasa u posljednje dvije godine u Hrvatsku stiglo više od dvjesto električnih kreveta a već je najavljena i nova veća donacija iduće godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja