Budi dio naše mreže

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije za početnu formaciju u Đakovu je u petak, 28. travnja započeo ovogodišnji susret sestara s prvim zavjetima iz svih redovničkih zajednica u Hrvatskoj te u Bosni i Hercegovini. Tema susreta je „Sequela Christi: redovnički zavjeti“, a voditelj susreta je o. Srećko Rimac OCD.

/ mp/IKA

Susret je započeo euharistijskim slavljem u crkvi Presvetoga Srca Isusova u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu. Predvoditelj euharistijskog slavlja bio je  mons. mr. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki.

U homiliji je mons. Ćurić naglasio da  ulomak 6. poglavlja Ivanova evanđelja upućuje na to da je Gospodin izvor, početak i snaga vjere. “Isus je Kruh života. Bez blagovanja i najtješnjega zajedništva s Njim nemate života u sebi. Blagovati Krista znači primiti ga i prihvatiti onakvog kakav nam se On i objavljuje – u svom uskrsnom identitetu, no uvijek putem križa, otkupiteljske žrtve ljubavi. Tko je dionik s Njim, zajedničar Njegova puta, živjet će uvijeke“, rekao je mons. Ćurić posvješćujući okupljenim sestrama da se u taj navještaj ugrađuju duhovni pozivi, u svoj njihovoj životnosti i konkretnosti. “Uvijek se sjetite da pripadate i da ste uronjene u cjelinu zajednice Crkve”, poručio je mons. Ćurić. Susret se nakon zajedničkog objeda u večernjim satima nastavio razmatranjem evanđeoskih savjeta. 

U subotu 29. travnja u prijepodnevnim satima planiran je posjet Srijemskoj biskupiji gdje će sedamdesetak sestara s prvim zavjetima imati prigodu pobliže upoznati život mučenika iz prvih kršćanskih stoljeća i nadahnjivati se na njihovu življenju vjernosti Gospodinu – pa i po cijenu života.

U Đakovu započeo susret sestara s prvim zavjetima

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja