Budi dio naše mreže

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u borbi je za brončano odličje na Svjetskom prvenstvu koje danas završava u Budimpešti. Utakmica s Grčkom počinje u 14:30.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Hrvatska je stigla nadomak nastavka nevjerojatnog niza osvajanja odličja na svjetskim prvenstvima, s obzirom da je zasad osvojila medalju na sedam svjetskih prvenstava zaredom. (!)

Niz je počeo 2007. u Melbourneu kada su, pod vodstvom najtrofejnijega hrvatskog trenera Ratka Rudića, hrvatski vaterpolisti pomalo neočekivano, ali u potpunosti zasluženo, osvojili zlatnu medalju! Tri bronce zaredom, 2009. u Rimu, 2011. u Šangaju i 2013. u Barceloni, prethodile su srebru 2015. u ruskom Kazanju, s tim da je od 2012. godine hrvatski izbornik Ivica Tucak.

FINA Svjetsko prvesntvo u vaterpolu, polufinale, Španjolska – Hrvatska / Luka Stanzl / PIXSELL

Zato je hrvatsko osvajanje Budimpešte 2017. ostalo u sjećanju ljubitelja vaterpola kao jedno od najuvjerljivijih pohoda na zlato, s obzirom da smo u dramatičnom polufinalu pobijedili moćnu Srbiju, a u finalu i domaćina Mađarsku! Na sljedećem prvenstvu, u južnokorejskom Gwangjuu 2019. također smo osvojili broncu kojoj se nadamo i danas!

Na kraju podsjećamo da su u velikom uspjehu hrvatskog vaterpola ove godine sudjelovali Marko Bijač, Toni Popadić, Ivan Krapić, Josip Vrlić, Loren Fatović, Luka Bukić, Andrija Bašić, Konstantin Harkov, Marko Žuvela, Franko Lazić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić i Rino Burić.

Naprijed Barakude!!!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja