Budi dio naše mreže

Donosimo Sveopću molitvu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, koji će biti održan od 3. do 10. ožujka 2024., objavljenu u prigodnom letku Hrvatskog Caritasa.

/ im

Braćo i sestre, ispunjeni osobnom vjerom u dobroga i milosrdnoga Boga i iz ljubavi prema bližnjemu u nevolji, obratimo mu se iskrenim prošnjama za opću i domovinsku Crkvu i za cijeli svijet imajući pred očima ovogodišnju Nedjelju Tjedna solidarnosti i zajedništva s motom: „Solidarnost u deset riječi!“ Pokažimo svoju karitativnu širinu i vjerničku zahvalnost svojim molitvama i dobrim djelima. Recimo zajedno:

Gospodine, usliši nas!

1. Podaj Gospodine, da tvoja Crkva, ostane vjerna Kristu Gospodinu u naviještanju i svakodnevnom življenju evanđelja služeći zdušno potrebitima i malenima, molimo te:

2. Obdari Gospodine odgovorne u društvu duhom poniznosti i razboritosti kako bi shvatili da im je Krist jedini učitelj, molimo te:

3. Nadahni nas, Gospodine, kako bi ljudi oko nas i preko nas mogli osjetiti tvoju blizinu i tvoju ljubav, molimo te:

4. Pomozi, Gospodine, da tvoje kraljevstvo ljubavi nadvlada napetosti, sukobe i neprijateljstva ovozemaljskih kraljevstava uspostavljajući mir diljem svijeta, molimo te:

5. Daj nam, Gospodine, snage kako bismo bili ustrajni i postojani u podnošenju nevolja ovoga svijeta, molimo te:

6. Omogući, Gospodine, da svako dijete bude vazda rado prihvaćeno od svojih roditelja a ostarjeli roditelji zahvalno uzdržavani od svoje djece, molimo te:

7. Daruj, Gospodine, djelatnicima naših Caritasa i karitativnih ustanova, svih bolnica, dječjih domova i vrtića, pučkih kuhinja i prihvatilišta za beskućnike otvoreno i brižno srce u svakodnevnom služenju bližnjima; nagradi sve njih obilno duhovnom radošću, molimo te:

8. Obodri nas, Gospodine, da zajedno s tobom čeznemo za mirom i jedinstvom tvoje Crkve, molimo te:

9. Daj, Gospodine, svim našim pokojnima, napose pokojnim dobročiniteljima, vječnu sreću ljubljene djece Božje, molimo te:

Neka, Gospodine, naše iskrene vjerničke molitve na današnju nedjelju Tjedna solidarnosti i zajedništva stignu pred tvoje milosrdno lice, a ti ih usliši kao molitve iskrenih molitelja. Po Kristu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja