Budi dio naše mreže

U Gorskom kotaru održan je ljetni duhovno-formativni susret bogoslova Riječke nadbiskupije s njihovim nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem.

/ fe/Mario Đurić

Riječki bogoslovi su od 18. do 21. kolovoza u zajedništvu s mons. Matom Uzinićem i rektorom Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” vlč. Mario Gerićem sudjelovali na ljetnom susretu tijekom kojeg su se upoznali sa životom župa Gorskog kotara.

Foto: Riječka nadbiskupija

Nakon zajedničkog susreta u Bogoslovnom sjemeništu, uputili su se u Župu sv. Ivana Kristitelja u Delnicama gdje ih je dočekao župnik vlč. Tadija Tomkić. U Župi sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi, dobrodošlicu su im pripremili župni upravitelj župa Kupske doline vlč. Josip Tomić i župljani. Tom prigodom obišli su Interpretacijski centar “Putevima Frankopana” te pohodili župu Plešce u kojoj se održao susret i druženje sa župnom zajednicom Župe Presvetog Trojstva. Također, posjetili su i župu Kuželj, a dan zaključili dolaskom i smještajem u župnom domu Župe sv. Antuna Padovanskog u Čabru u kojem im je domaćinstvo pružio vlč. Hrvoje Mandić. U župnoj kapeli slavili su sv. misu koju je predslavio mons. Uzinić.

Foto: Riječka nadbiskupija

Drugog dana bogoslovi su imali priliku za osobni susret i razgovor s nadbiskupom Uzinićem nakon kojega su zajedno posjetili župe Tršće, Prezid i Etno kuću u Prezidu. Isto tako, bili su u obilasku i župe Gerovo u kojoj ih je srdačno dočekao župni upravitelj vlč. Ivan Marković. Vlč. Marković je upravitelj svetišta Majke Božje Karmelske na Svetog Gori u čijem okrilju se toga dana održalo hodočašće župljana župa Kupske doline, a u organizaciji župe Plešci, te su se bogoslovi, zajedno s riječkim nadbiskupom koadjutorom pješice iz mjesta Plešci uputili u ovo marijansko svetište i tamo slavili sv. misu koju je predvodio mons. Uzinić.

Istog dana imali su prigodu posjetiti Palčevu šišu, Posjedničku kuću rodbine Čop, spomenik kulture na granici Hrvatske i Slovenije, kao i župe Turke i Zamost u kojima su posjetili staru pilanu i mlin. Posljednjega dana boravna u Gorskom kotaru, 21. kolovoza, bogoslovi su u različitim župnim zajednicama posvjedočili svoje duhovno zvanje i zahvalili Goranima na gostoprimstvu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja