Budi dio naše mreže

U crkvi sv. Stjepana u Opuzenu na misnom slavlju koje je predslavio župnik don Ante Antunović u koncelebraciji sa don Nikolom Juračić, u nedjelju 21. kolovoza, bračni par Petar i Neda Popić obnovili su zavjete koje su dali Gospodinu prije 50 g. U braku, Gospodin ih je darovao sa dvije kćerke, tri unuka i unukom.

/ im

“Mladi bračni parovi – čujte, ovih 50 godina – što mislite? Da im je u životu teklo baš onako kako su htjeli. Nije nikome, pa ni njima, ali oni su izdržali, izdržali ovih 50 g. i vjerujem da će izdržati do kraja svoga života, upravo onako kako su obećali – dok nas smrt ne rastavi. Molimo za njih, ali molimo posebno za sve bračne parove u našoj župnoj zajednici da izmole od Gospodina snagu i milost za ustrajnost u svom braku. To je ono na čemu se temelji ljubav koju su obećali, ustrajnost do kraja, uz sve poteškoće. Svaka je poteškoća teška, ali se može prebroditi ako imaš pomoć, a pomoć traži od Gospodina, on će ti je sigurno udijeliti, i onda ćeš lakše prebroditi sve nedaće, boli, muke i jade. Ove naše molitve danas Gospodin primio, da bi naše obitelji ustrajale u onome što su sami obećali, da ne bi bilo rastava u našim obiteljima, jer te rastave uništiše najprije djecu, a onda i one koji se rastaju”, rekao je vlč. Antunović na početku misnog slavlja.

Svaka je poteškoća teška, ali se može prebroditi ako imaš pomoć, a pomoć traži od Gospodina…

U homiliji je naglasio kako je za sve naše poteškoće, za sve naše životne probleme, rješenje – u Bogu. Dovoljno ga je samo s vjerom i ljubavlju pogledati, dovoljno se samo njemu obratiti, zavapiti.

“Poslan si živjeti ne samo za sebe, nego bar toliko, koliko živiš za sebe, poslan si da živiš i za drugog čovjeka. Ali život te odvlači i nikada ništa ne činiš za bližnjega, nego, nekako si sam sebi dostatan, ne treba ti nitko. Naravno pogrešno! Izjeda te mržnja i nezadovoljstvo zbog nečijeg uspjeha, ljubomora, i umjesto da se raduješ sa svojom bližnjim, gledaš ga krivim okom i optužuješ, umanjuješ njegov uspjeh, samo da bi sebe opravdao“, upozorio je don Ante i pozvao “da u svojim nastupima budemo smireni, da ne podižemo svoj glas, bez obzira što doživljavamo, da uljudno reagiramo bez bijesa i srdžbe, a često nam to ne ide”…

Poslan si živjeti ne samo za sebe, nego bar toliko, koliko živiš za sebe, poslan si da živiš i za drugog čovjeka.

 

Danas nam Bog poručuje “obratite se – nas dvojica možemo biti pobjednici u svemu”. Zato, pogledajmo danas Gospodina. Recimo mu sve što nas muči, on će nam pomoći, on će nam pokazati gdje su ona uska vrata na koja se ulazi, on će nam to pokazati na vrijeme. Nemojmo čekati zadnji čas, jer, može se dogoditi, ne daj Bože nikome – da vrata budu zatvorena, zaključio je homiliju vlč. Antunović, te nakon čestitki slavljenicima, svim vjernicima udijelio blagoslov s Presvetim Oltarskim
Sakramentom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja