Budi dio naše mreže

Sudjelujte na znanstvenoj konferenciji „Pet godina nakon Laudato si’. Gdje smo sada?“

Hrvatsko katoličko sveučilište 22. svibnja s početkom u 9 sati organizira online konferenciju u kojoj će se zajedno s međunarodnim stručnjacima promišljati o enciklici „Laudato si'“ pape Franje.

/ mp

Papa Franjo je u enciklici Laudato si’ – O brizi za zajednički dom 24. svibnja 2015. godine uputio globalan i hitan poziv svim stanovnicima planeta da se ujedine u zaštiti naše zajedničke kuće. Pritom je, na tragu svojih prethodnika, istaknuo kako je briga za okoliš čvrsto povezana s brigom za sve ljude, ponajprije one siromašne i odbačene.

Zbog toga njegov govor o zaštiti okoliša, uokviren u sintagmu „cjelovita ekologija“, podrazumijeva pristup socio-okolišnoj krizi koji istovremeno nastoji zaštiti prirodu i oblikovati ekonomiju koja neće iza sebe ostaviti nikoga te ponovno zadobivanje ljudskog dostojanstva onima čije je dostojanstvo narušeno: siromašnima, odbačenima i isključenima.

„Pet godina po izlasku enciklike Laudato si’, prilika je da se zajedno zapitamo na koji smo to način odgovorili na hitan poziv pape Franje? Cilj ove znanstvene konferencije jest odgovoriti na pitanje ‘Gdje smo sada?’, usmjeravajući svoj pogled prema onome što možemo učiniti u budućnosti“, stoji u pozivu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Za sudjelovanje na online konferenciji obavezna je prijava. Za ulazak na konferenciju potrebno je imati instaliran Microsoft Edge ili Microsoft Teams Desktop verziju. Prijava za konferenciju izvršava se slanjem e-maila na adresu crolaudatosi@gmail.com u kojem je dovoljno navesti ime i prezime, a podatak će se koristiti isključivo u svrhu sudjelovanja na video konferenciji, uz poštivanje Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i važećih Etičkih kodeksa i propisa.

Slanjem e-maila prihvaćate da se vaši podaci (e-mail adresa te ime i prezime) koriste isključivo u svrhu sudjelovanja na konferenciji i niti u jednu drugu svrhu. Nakon što zaprime prijavu, administrator će vas dodati u grupu za konferenciju, a broj mjesta je ograničen.

Program pročitajte OVDJE.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja