Budi dio naše mreže

Supružnici Marina i Vladimir Hoblaj iz Murskog Središća imaju šestero posvojene, a tijekom posljednjih osam godina kroz njihovu je obitelj prošlo i 10 udomljene djece raznolikih životnih okolnosti. Danas svu djecu nazivaju svojom. U sklopu svoje "Udruge udomitelja djece Međimurja" pokrenuli su projekt izrade lutkica "Svako dijete treba obitelj".

/ mp

“Lutkice koje izrađuju udomiteljske obitelji nemaju usta jer napuštena djeca nemaju svoj glas te ih mi ne možemo čuti. Kroz ove lutkice promoviramo priču o udomiteljstvu”, istaknuo je roditelj posvojene djece i udomitelj djece Vladimir Hoblaj.

Vladimir Hoblaj, roditelj posvojene djece i udomitelj djece

Kako je istaknuo Hoblaj, lutkice se daruju kao znak zahvalnosti za donacije pa na taj način se mogu financirati razni izleti udomiteljskoj djeci.

Što je udomiteljstvo?

Udomiteljstvo je oblik skrbi u zamjenskoj obitelji kada se za dijete ne može brinuti njegova biološka obitelj.

U pravilu, udomiteljstvo je privremeno dok se ne poprave prilike u djetetovoj biološkoj obitelji te dok se ne donese odluka o nekom trajnom obliku skrbi (posvojenjem)ili do osamostaljenja djeteta.

Tko može postati udomitelj?

Udomitelj može biti odrasla osoba koja zadovoljava osnovne uvjete definirane u Zakonu u udomiteljstvu.

Osoba koja se odluči na takav postupak prvenstveno bi trebala biti vođena ljubavlju prema djeci, kao i željom da im pruži siguran, poticajan i brižan dom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja