Budi dio naše mreže

P. Stjepan Ivan Horvat i Udruga "Savao" organiziraju domjenak za beskućnike. "Kako bismo uspjeli djelovati i organizirati domjenak, da bude skromno, a opet dostojanstveno, potrebna nam je vaša pomoć", apelirao je na Facebooku p. Horvat.

/ mk

“Započelo je došašće, vrijeme radosnog iščekivanja Božića. Gledamo po medijima kako se organiziraju slavlja po gradovima, organiziraju se domjenci po firmama i slavlja u obiteljima, i lijepo je to, no postoje i oni koji nemaju nikoga, a ponekad ni krov nad glavom”, napisao je u objavi na svom Facebook profilu p. Stjepan Ivan Horvat.

Ove godine p. Horvat s Udrugom “Savao”, s kojom već neko vrijeme volontira, planiram organizirati domjenak za beskućnike. Prostor je pronađen te će 16. prosinca biti organizirana večera i druženje za nekih 150-200 beskućnika i siromašnijih osoba.

Udruga “Savao” brine za beskućnike i ljude slabijeg imovinskog stanja. Između ostalih aktivnosti, utorkom i petkom nalaze se u prostorijama udruge i pripremaju pakete koje dijele na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. U paketu su obično dva sendviča, voće, konzerva, maramice, nešto slatko i sl. Ove namirnice beskućnicima koji spavaju po napuštenim kućama, vagonima i parkovima dobro dođu u trenucima kada ne mogu doći do pučke kuhinje u kojoj obično imaju osiguran ručak. Konzerve im dobro dođu za doručak, večeru ili kada nemaju druge mogućnosti za jelo.

“Kako bismo uspjeli djelovati i organizirati domjenak, da bude skromno, a opet dostojanstveno, potrebna nam je vaša pomoć”, apelirao je na Facebooku p. Horvat. Ako želite pomoći svoje donacije možete dostaviti u prostorije udruge “Savao” utorkom i petkom od 18 do 19:30 ili u neko drugo vrijeme po dogovoru za što se možete javiti na Facebook profil Udruge “Savao”.

Ukoliko je nekome nezgodno dostaviti ili poslati hranu i želi donirati određeni novčani prilog, to može na račun Udruge “Savao”: IBAN: HR8724020061100849037.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja