Budi dio naše mreže

Fr. Ivan Dominik Iličić i don Damir Stojić slave rođendane u razmaku od jednoga dana, fr. Ivanu Dominiku bio je jučer, a don Damiru danas. Međutim, ne povezuju ih samo rođendani, već ljubav i strast prema teologiji tijela, sv. Ivanu Pavlu II., ali i prema svojim sunarodnjacima.

/ HKM

“Dva studentska kapelana, jedan stariji drugi mlađi, jedan s više kose, drugi s malo manje. Jedan ima rođendan danas, drugi sutra. Obojica vole teologiju tijela i sv. Ivana Pavla II.”, napisao je na svome Facebook profilu don Damir najavivši razgovor s fr. Ivanom Dominikom u petak 24. travnja koji su vjernici mogli pratiti uživo na fr. Ivanovom profilu.

Video razgovora možete pogledati ovdje:

https://www.facebook.com/IvanDominikIlicicPage/videos/242927876926026/

Oboje gaje ljubav prema papi Ivanu Pavlu II. i teologiji tijela te želji da mladima pomognu u mnogim pitanjima i teškoćama koje život u današnjici sa sobom nosi. Fr. Ivan Dominik u tom kontekstu priprema kratke video kateheze, serijal koji omogućuje sažetak svake od 133 papine kateheze. Don Damir kao predavač mladima odgovara i s njima promišlja o mnogim nedoumicama vezanim uz spolnost, plodnost, čistoću, ali i zdravu komunikaciju. Oni su posvećeni pomaganju mladima koji se osjećaju izgubljeno i odbačeno, koji nemaju iskustvo prave ljubavi i prihvaćenosti. Tako i na rođendan misle na druge.

“Ove godine o svom rođendanu, u ovoj specifičnoj situaciji u kojoj se svi nalazimo, razmišljam i o našoj domovini Hrvatskoj kako je to ipak posebna zemlja. U dubini sebe sam radostan i ponosan što sam se rodio baš ovdje. Naša Hrvatska je stvarno posebna. Unatoč svim problemima i komplikacijama koje su kod nas prisutne, unatoč poznatoj hrvatskoj zavisti, poznatim podjelama koje su još žive i tolikim drugim problemima koji su nesređeni i prisutni, ipak Hrvatska ostaje posebna. I u nevoljama je uvijek najjača. Možda je ovo vrijeme nevolje koronavirusa i potresa prilika da se Hrvati ujedine – da budemo svi kao jedno i da pomažemo”, navodi fr. Ivan Dominik u videu koji je objavio u povodu svoga rođendana, a u kojem poziva “da svojim životom vratimo ono veliko srce koje Hrvatska može i treba imati.”

Video u cijelosti možete pogledati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja