Budi dio naše mreže

Radi se o pjesmi iza koje stoje Mario Rucner i Sven Gleđa a okupila je zanimljivu ekipu izvođača i glazbenika.

/ mdj

“Pjesma je spomenica i zahvalnica svima koji su dali doprinos u stvaranju Republike Hrvatske. Pri tome mislimo na sve – od branitelja do svih onih članova obitelji koji su izgubili nekoga”, objasnio nam je Mario Rucner. Mario je skupljao izvođače koji su obilježili vrijeme Domovinskog rata. Dražen Žanko bio je “supervizor” teksta, ubacivao nove dijelove u tekst te ga nadopunjavao.

Tijek nastanka pjesme

Gospodin Rucner istaknuo je da se već 2014.godine počelo raditi na pjesmi. Nazvao je producenta Svena Gleđu, te mu predložio ideju. Zamislili su da  u pjesmi sudjeluju oni izvođači koji su početkom 90-ih pjevali hitove vezane uz obranu Domovine. “Iza nas stoji 10 godina rada”, poručio je.

Slušateljima se pjesma svidjela ne samo zbog teksta, nego i zbog izvođača. To su: Marko Perković Thompson, Stanko Šarić, Tomislav Bralić, Ex Ladarice, Mate Bulić, Dražen Žanko i Mario Rucner. Svatko od izvođača trebao se snimiti u svom rodnom kraju, čime bi sama poruka jasnije došla do izražaja.

Foto: Facebook/ Marko Perković Thompson i Sven Gleđa, snimanje spota

U stvaranju ove pjesme razgovarali su i sa onima koji su proživjeli ratne strahote – braniteljima, ali i sa svim onim obiteljima koji su se suočili sa gubitkom najbližeg člana.

Sven Gleđa, autor pjesme, prisjetio se 2014. godine i istaknuo: ” Ideja je bila napraviti pjesmu s domovinskom notom, ali nam nije bilo jasno u kojem smjeru pjesma treba ići. Znali smo da nismo htjeli pjesmu s navijačkom ili ratnom notom”. Složio se sa gdinom. Rucnerom te istaknuo: “Pjesma je prvenstveno veliko hvala onima koji su dali doprinos u stvaranju Domovine.”

Kako bi pjesma izgledala da je napravljena 2014. godine ne možemo znati, ali ono što znamo je da  nešto što se stvaralo 10 godina, ne može nego biti dobro.

Pjesmu možete poslušati ovdje.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja