Budi dio naše mreže

Obredom „oblačenja“ isusovačkih talara u petak 23. rujna četvorica mladića završili su period kandidature i započeli novicijat Družbe Isusove u Splitu, u kojeg su stupili na Malu Gospu, izvijestili su iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

/ im

To su Zagrepčani Marko Balaško, Robert Matečić i Vilim Mufić te Bruno Zebić iz Dragalića. Svi su tijekom zadnjih godina bili povezani s isusovcima u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, bilo kroz ministriranje, aktivnosti u pastoralu mladeži i laičkim udrugama ili kroz duhovne vježbe u svakodnevici.

Sam obred sastojao se od izjave kandidata da žele stupiti u Družbu Isusovu, zatim blagoslova isusovačkog talara i samog oblačenja te blagoslova i dodjele redovničkog križa i knjižice „Duhovne vježbe“ sv. Ignacija Lojolskog. Nakon obreda koji se odvijao u novačkoj auli, slijedila je misa u novicijatskoj kapeli Sv. Stanislava Kostke na kojoj su sudjelovali članovi isusovačke zajednice, a predslavio je učitelj novaka o. Hrvoje Mravak.

Isusovački novicijat traje dvije godine, nakon čega slijede studiji filozofije i teologije. U novicijatu se upoznaje duhovnost i zajednički život Družbe Isusove. Najvažniji događaj su 30-dnevne duhovne vježbe u šutnji. Isusovačko poslanje upoznaje se preko nekoliko tzv. „eksperimenata“ izvan samog novicijata, a to su služenje bolesnicima, hodočašće u siromaštvu, suradnja u apostolskim zajednicama, ljetni pastoral mladeži. Nakon novicijata polažu se jednostavni vječni zavjeti, izvijestili su iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja