Budi dio naše mreže

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik posjetio je u srijedu 14. rujna 2022. zajednicu Arka kako bi se osobno upoznao s njezinim djelovanjem.

/ im

Susret je započeo svetom misom, koju je predvodio fra Tomislav Glavnik u prostorima zajednice, a nazočilo mu je 30-ak članova – osobe s intelektualnim teškoćama, asistenti i volonteri. Po završetku svete mise članovi su predstavili zajednicu i njene aktivnosti: poludnevni boravak, psihosocijalnu podršku osobama s intelektualnim teškoćama, podršku članovima obitelji, susrete zajednice, edukativne radionice s djecom osnovnih škola, vikend- programe, brand „M‘Arka – radionica osmijeha“, koji objedinjuje predmete koji se proizvode u Arkinoj radionici.

Kako bi uspješno i primjereno odgovarala na potrebe odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, zajednici Arka potreban je sveobuhvatan dnevni centar, za koji trenutno prikupljaju donacije. Pozivaju i one koji razmišljaju o trajnijem konkretnom dobročinstvu – darovanju zemljišta na kojem bi zajednica mogla započeti gradnju centra koji bi osigurao trajnu podršku osobama s intelektualnim teškoćama.

Zajednica Arka, u čijem su srcu odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, djeluje u okviru udruge Korablja a svoje programe provodi u zagrebačkoj Dubravi. U zajednici i preko nje njezini članovi nastoje da društvo spozna vrijednost osoba s intelektualnim teškoćama smatrajući da one sa svojim darovima mogu biti od velike koristi društvu u kojem žive. U Arci je osnova svih aktivnosti prijateljstvo i u njoj svaki član ima svoj glas.

Svi koji žele novčanim darom poduprijeti službu zajednice Arka mogu to učiniti putem mrežne stranice korablja-arka.hr/doniraj/ odnosno novčanom uplatom na IBAN udruge Korablja: HR6823400091110544439; svrha: DONACIJA ZA DNEVNI CENTAR.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja