Budi dio naše mreže

Nakon mise koju je na poziv domaćina predslavio fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, u utorak, 14. travnja, blagoslovljeno je novo dostavno vozilo župnog Caritasa dominikanske Župe bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici.

/ mp

Vozilo je – za potrebe prikupljanja i distribucije materijalne pomoći od donatora do korisnika – nabavljeno uz novčanu pomoć Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Hrvatske dominikanske provincije i donacija brojnih građana i župljana, dok je poduzeće Vektor grupa d.o.o. doniralo obljepljivanje vozila naljepnicama. Vozilo krase naljepnice lika prvog hrvatskog blaženika Augustina Kažotića, naslovnika i zaštitnika Župe i župnog Caritasa, dominikanski grb te križ kao znak Caritasa. 

Caritas Župe bl. Augustina Kažotića – koji djeluje od 1995. godine – trenutno brine za 111 obitelji, što obuhvaća 300 korisnika. U Caritasu djeluje 54 aktivnih volontera, s time da polovica radi isključivo s djecom individualno u vidu pomoći pri učenju i druženju. Ostalih 25 volontera radi i pomaže na razne načine u pomoći potrebitima. Od ožujka 2022. god. svaki dan oko 10 sati od poznatog trgovačkog lanca Caritas dobiva donaciju hrane (kruh, pecivo, voće i povrće) koju dijeli svaki dan od 10.30 do 11 sati. Gotovo svakodnevno volonteri obilaze korisnike ili za njih obavljaju različite poslove, a svake subote u vremenu od 17 do 19 sati u prostorijama Župe primaju korisnike pri čemu pokušavaju svakome pomoći u njihovim potrebama. Uočava se sve veća potreba za bolesničkim krevetima i ostalim medicinskim pomagalima te lijekovima i higijenskim potrepštinama. Tako trenutno imaju 11 svojih bolesničkih kreveta koji su uvijek svi na terenu i koje volonteri sami odvoze i dovoze. Tijekom cijele godine provode i mnoge akcije u Župi kako bi sakupili sredstva za rad, a u tome im pomažu i brojni donatori, kao i Ljekarne Diakonia, čiji osnivač je Hrvatski Caritas a čija se poslovnica koja je otvorena 1997. god. nalazi na području Župe svojom donacijom lijekova. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja