Budi dio naše mreže

„Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata – Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M. (Slovačka-Austrija-Mađarska)“ iz Zagreba organizira, zajedno u suradnji s istoimenom udrugom iz Eisenstadta i Željezanskom biskupijom humanitarni koncert pod nazivom „Pax et Bonum za djecu Vukovara“ u nedjelju, 13. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20:05 sati i izravnim prijenosom na HRT2 programu. Kako doznajemo, karte za koncert su rasprodane, ali ipak imate mogućnost financijski pomoći djeci Vukovara, pozivom na broj humanitarnog telefona.

/ mp

Cilj humanitarnog koncerta je prikupljanje financijskih sredstava u svrhu pomoći Dječjem vrtiću Vukovar I i II u obnovi objekta i nabavki opreme.

Koncert je samo dio humanitarne akcije koja će se provoditi u periodu od 2. rujna do 30. studenog, a prikupljat će se financijska pomoć putem otvorenog humanitarnog telefona 060-9004 i prikupljanjem financijska sredstva koja idu na humanitarni račun: Zagrebačke banke d.d. IBAN: HR7623600001502564892.

Željezanski biskup Egidije Živković gostovao je na Hrvatskom katoličkom radiju u petak kako bi najavio humanitarni koncert „Pax et Bonum za djecu Vukovara“ te u eteru zapjevao pjesmu “Neka cijeli ovaj svijet”.  Ideja za nadolazeći koncert potekla je upravo od njega budući da je prošle godine propovijedajući na misi zadušnici u Vukovaru obećao pred cijelom Hrvatskom konkretnu pomoć tom herojskom gradu.

Sudionici koncerta koji će se održati u nedjelju su: zbor gradišćanskih Hrvata „Pax et Bonum“ iz Austrije, Slovačke i Mađarske, uz goste: Terezu Kesoviju, Zoricu Kondžu, Jasnu Zlokić i Matka Jelavića, klapu Rikordo i druge goste. Dirigent konceta je Ivo Šeparović, pastoralni asistent biskupije Željezno.

Domaćini večeri su HKR-ovi voditelji Diana Tikvić i Branimir Gubić te HRT-ov voditelj Davor Meštrović. Prijenos koncerta moći će se pratiti i u programu HKR-a.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja