Budi dio naše mreže

Željezanski biskup Egidije Živković pozvao je u utorak 12. ožujka na nastavak solidarnosti s Ukrajinom kao žrtvom ruske agresije, objavio je Kathpress.

/ mp

Biskup Živković u priopćenju je zatražio od politički odgovornih u Europi “ozbiljnu perspektivu za moguću integraciju Ukrajine u europski prostor, naravno s obzirom na sve prepreke koje trenutačno tome stoje na putu”.

Biskup Živković je u Austrijskoj biskupskoj konferenciji nadležan za Europu, migracije i integraciju.

U priopćenju je uputio na izjavu Austrijske biskupske konferencije od 8. ožujka o Ukrajini. Ondje piše: “Drama koja se odigrava pred vratima Europske unije i nadalje zahtijeva bezuvjetnu solidarnost, čak i ako nas to mnogo stoji. Ako se Ukrajina dugoročno integrira u u europski prostor, za nju će biti i perspektive u budućnosti”.

Austrijska biskupska konferencija uz to je pozdravila najavu zajedničkog paketa članica Europske unije o migracijama i azilu nakon dugih pregovora, podsjetio je biskup Živković.

Ne smiju se zaboraviti temeljna ljudska prava, pravo na spajanje obitelji i neotuđivo ljudsko dostojanstvo, kao ni strahovi i brige ljudi u raznim zemljama primateljicama, naglasio je željezanski biskup.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja