Budi dio naše mreže

Prvi dan nastave u Katoličkoj osnovnoj školi Ivo Mašina na Bokanjcu u Zadru bio je u znaku dobrodošlice i pozdrava osobito upućenih 52 upisana prvaša u dva razreda u novoj školskoj godini.

/ mdj

Ulasku prvaša u učionice prethodio je kratki prigodni program na platou ispred škole za djecu i njihove roditelje. Učiteljica Ivana Sučić rekla je da je prvi dan škole važan dan, poželjevši prvašima „radostan i blagoslovljen veliki životni početak, početak školovanja”.

“Hvala što ste s povjerenjem došli k nama. Vjerujemo da ćemo zajedničkim radom učiniti vašu i našu djecu sretnom, prihvaćenom i uspješnom. Molitva i zahvalnost, mašta, trud, znanje, uvažavanje, prijateljstvo, povjerenje, ljubav, nesebičnost – sve su to odlike kojima će se naši prvaši sigurno ponositi“ poručila je Sučić.

Prigodni program za prvaše

Izražavajući dobrodošlicu prvašima, don Roland Jelić, ravnatelj škole Ivo Mašina, rekao je da su se nastavnici puno pripremali i kreativno trudili učenicima osigurati što ljepši i ugodniji prijem u školu. „Mi u našoj školi imamo problem. Kad djeca uđu u školu, više ne žele ići doma.

Nadam se da će tako biti i s vašom generacijom“ rekao je don Roland u obraćanju prvašima, poželjevši da se u školi osjećaju kao kod svoje kuće. Zahvalio je roditeljima na povjerenju za upis u tu školu i na svemu što čine za svoju djecu.

„Mi ćemo biti vaša produžena ruka. Vjerujem da ćemo imati suradnju s vaše strane i pokušati ostvariti dolično školovanje za vašu djecu. Želimo da djeca iz škole odlaze sretna i zadovoljna“ rekao je don Roland u obraćanju roditeljima, poželjevši blagoslovljenu novu školu godinu.

Foto: Ines Grbić

Izvedene su prigodne pjesme, a učenici 2. b i 4. a razreda recitirali su pjesme Škola u cvijetu i Školsko nebo.   

Na kraju prigodnog programa bila je prozivka prvaša koji su u pratnji roditelja ušli s djecom u učionice, gdje su ih pozdravile Tamara Buterin Čirjak, učiteljica 1. a razreda i Sabina Ćurko, učiteljica 1. b razreda. 

Mi u našoj školi imamo problem. Kad djeca uđu u školu, više ne žele ići doma. Nadam se da će tako biti i s vašom generacijom.

Na poticaj učiteljice Čirjak, u 1. a razredu svaki roditelj nacrtao je dlan svoga djeteta na papiru, a u prste ruke napisao je dobru osobinu svoga djeteta. Među najčešće napisanim osobinama djece bila je suosjećajnost, empatija. 

„Ja ću se oslanjati na vas, vi na mene, da od djece zajedno stvorimo dobre ljude“ rekla je Čirjak u obraćanju roditeljima, poželjevši djeci puno radosti u školovanju.

„Zadovoljni smo, uzbuđeni i jedva čekamo početak nastave, nastavnici, učenici i roditelji. Kao i prethodnih godina, vlada veliko zanimanje za našu školu. Roditelji reagiraju jako pozitivno, oduševljeni su.

Kažu da djecu upisuju u našu školu prvenstveno zbog katoličkog odgoja kojega pružamo, to im je na prvom mjestu. I zbog produženog boravka kojeg naša škola ima, a nemaju druge škole u Zadru za djecu do 4. razreda. Djeca borave do 17 sati u školi, osiguran im je doručak, ručak, užina, pisanje zadaće i to roditelje privlači“ rekla je učiteljica Čirjak.  

Vjerujemo da ćemo zajedničkim radom učiniti vašu i našu djecu sretnom, prihvaćenom i uspješnom. Molitva i zahvalnost, mašta, trud, znanje, uvažavanje, prijateljstvo, povjerenje, ljubav, nesebičnost – sve su to odlike kojima će se naši prvaši sigurno ponositi.

Zadovoljni roditelji

Katoličku školu pohađaju i djeca iz iste obitelji. Roditelji ističu veliko zadovoljstvo s radom škole i odnosom nastavnika prema djetetu. „Htjeli smo upisati dijete u katoličku školu prvenstveno zbog vrijednosti koje katolička škola nudi. Čuo sam da škola Ivo Mašina takve vrijednosti njeguje i da je dobro organizirana.

“Želimo da se dijete dobro osjeća u školi, da stekne prijateljstva i da ostvari dobar odnos s učiteljicom“ rekao je otac Domagoj Džaja.

Želimo da djeca iz škole odlaze sretna i zadovoljna.

„Kao roditelji katolici želimo da katolička vjera, kultura i nauk, osim nas kao roditelja, bude predana i od strane učitelja i drugih učenika, drugih roditelja u školi. To bi možda bilo malo teže ostvariti u drugim školama. Naše dijete je pohađalo i katolički vrtić, već imamo pozadinu i temelj katoličkog odgoja, a ova škola je nastavak odgoja i obrazovanja u katoličkom duhu. Roditelji čija djeca pohađaju ovu školu govore samo pozitivno o njoj“ rekao je otac Josip Zorić.

Foto: Ines Grbić

Pohvaljujući kako je u školi sve novo, majka Ivana Župan je rekla: „Moji dojmovi o radu škole su iznad očekivanja. Ljudi nam prenose oduševljenje. Mislim da ova škola djeci može dati katolički, pravilan, kvalitetniji odgoj“.  

Školu pohađa 306 učenika u 12 razrednih odjeljenja. Zaposleno je 35 učitelja, sveukupno je u školi 46 zaposlenika. U oba nova prva dva razreda upisano je po 26 učenika. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja