Budi dio naše mreže

Devetodnevnom pripremom, od 1. do 9. veljače vjernici župe Presvetog Trojstva u Krašiću pripremaju se za Stepinčevo 2024. Devetnica je duhovna priprema za proslavu  Stepinčeva, ali i zahvala dragom Bogu za dar života blaženog Alojzija Stepinca. 

/ mdj

Svaki dan priprave u župnoj crkvi Presvetog Trojstva slavit će se sveta misa u 18 sati,  a prethodit će joj pobožnosti – Križni put s Isusom i bl. Alojzijem Stepincem na  otvorenom ispod župne crkve na prostoru križnog puta.

Priprava za blagdan

U sklopu Devetnice, u utorak 6. veljače 2024. s početkom u 18 sati u  župu će doći  svi biskupi Zagrebačke metropolije na čelu s predsjednikom Hrvatske biskupske  konferencije mons. Draženom Kutlešom, zagrebačkim nadbiskupom. Toga dana u  Krašić doći će dvojica biskupa, nekadašnji pomoćni zagrebački biskupi – mons.  Josip Mrzljak, danas varaždinski biskup u miru i mons. Vlado Košić, sisački biskup.  Prije točno 25 godina, 6. veljače, njih dvojica zaređeni su za pomoćne biskupe zagrebačke. Ovo slavlje moći će se pratiti UŽIVO i preko Laudato TV-a

Svaki dan priprave u župnoj crkvi Presvetog Trojstva slavit će se sveta misa u 18 sati,  a prethodit će joj pobožnosti – Križni put s Isusom i bl. Alojzijem Stepincem na  otvorenom ispod župne crkve na prostoru križnog puta.

Toga dana u 17 sati bit će pobožnost Križnog puta s mnogobrojnim hodočasnicima, koji će predvoditi mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru. 

U petak, 9. veljače 2024. u 18 sati, zadnji dan Devetnice, svetu misu će predslaviti mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru; koji će biti i glavni  predslavitelj idućeg dana, na samo Stepinčevo, 10. veljače 2024. s početkom u 10.30  sati.

Osim toga, svaki dan će biti prijenos uživo svete mise u 18 sati na Radio Mariji.

Stepinčevo

Na samo Stepinčevo slavit će se tri euharistijska slavlja.  Prva sveta misa bit će ujutro u 8 sati, a predslavit će upravitelj Župe Krašić – vlč. Ivan  Vučak.  

Središnje euharistijsko slavlje u 10.30 predslavit će mons. Ivan Milovan, porečki i  pulski biskup u miru u zajedništvu s biskupima i mnogobrojnim svećenicima, dok će propovijedati mons. dr. Juraj Batelja, prelat Njegove Svetosti i postulator  bl. Alojzija Stepinca. Ovo slavlje moći će se pratiti i preko Laudato TV-a.  

Stepinčevo 2024. završava zahvalnom svečanom svetom misom u 18 sati koju će predslaviti preč. Renato Belčić, župnik župe Sv. Barbare u Zagrebu – Vrapče i Misionar  Božjega milosrđa. Na samo Stepinčevo neće biti pobožnosti Križnog puta u 17 sati.  

Uz sudjelovanje u programu Devetnice, hodočasnici mogu posjetiti obnovljeni  Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca. Hodočasnici će tako moći doći i u njegovu sobu te u ured gdje je  pisao propovijedi, sobu gdje se pripremao za misu, a u spavaćoj sobi mogu vidjeti krevet  na kojem je umro. Uz te dvije sobe kardinala Stepinca, može se pogledati i soba župnika Josipa  Vranekovića, a i spomen sobu časnih sestara. 

U prizemlju Spomen-doma nalazi se i biblioteka bl. Alojzija Stepinca gdje će hodočasnici moći nabaviti mnoge naslove koje je Postulatora bl. Alojzija Stepinca  izdala u ovih 30 godina.

Oni koji nisu u mogućnosti doći u Krašić, dio Devetnice (6., 9. i 10. veljače 2024.) mogu  pratiti i na Laudatu.

Prijenos uživo na Laudato TV-u 

– utorak, 6. veljače 2024. – od 18 do 19.30 sati 

– petak, 9. veljače 2024. – od 18 do 19 sati  

– subota, 10. veljače 2024. – od 10.30 do 12 sati  

Prijenos uživo na HRT 1  

nedjelja, 11. veljače 2024. u 10 sati

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja