Budi dio naše mreže

Župa sv. Petra i Pavla Kočerin priredila je 21 događaj u povodu proslave 150 godina od osnutka 1872. godine. Središnja proslava održat će se u utorak, 28. lipnja, a predvodit će je mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i predsjednik HBK.

/ md

Povodom priprave za proslavu 150 godina Župe sv. Petra i Pavla Kočerin pripremljen je bogat duhovni program, objavio je na svojoj Facebook stranici hercegovački franjevac fra Mario Knezović.

Vjernici će se za taj događaj pripremati pola godine. Program se sastoji od 21 događaja koji je podijeljen svakoj obitelji prigodom blagoslova kuća. Program je počeo na nedjelju Gospodinova krštenja kada su župljani na svim misama obnovili svoja krsna obećanja.

Prvo predavanje o braku i obitelji održao fra Ante Vučković

Set raznovrsnih predavanja, po različitim skupinama, započeo je u srijedu 19. siječnja kada je na Kočerin stigao ugledni predavač dr. fra Ante Vučković, profesor na KBF-u u Splitu. Tema predavanje bila je „Brak i obitelj pred izazovima suvremenoga svijeta“.

Program je počeo molitvom i uvodnim riječima fra Marija Knezovića, župnika i pjesmom Jelene i Marije Sesar, kako je objavljeno na Facebook stranici Župa Kočerin službeni profil. Fra Ante je početak predavanja naslonio na biblijska izvješća o stvaranju i odnosima muškarca i žene, te nastanku obitelji. Govoreći o izazovima suvremenoga svijeta u kontekstu obitelji kazao je kako su pobrkani odnosi i uloge. Zamjena uloga u kojima se izgubila hijerarhija dovodi do zbrke. Isto tako, reče fra Ante, nije dobro da ne sazrijevamo pa se događa da postoje tzv. „mamini sinovi“ koji ne razumiju da brakom treba prestati dotadašnji način odnosa s roditeljima.

Fra Ante je istaknuo i neke poteškoće među kojima je ubrojio nesposobnost razgovora – mi, Hrvati, tako reče – ne znamo razgovarati. Uz to, moglo se čuti na predavanju, emocionalni svijet u čovjeku je potisnut i mnogi nisu emocionalno dozreli. Predavanje je slušalo oko 400 osoba.

Sljedeća točka u pripravi za 150 godina župe Kočerin je 3. veljače – hodočašće u Dubrovnik, te 8. veljače – predavanje za djevojke/žene koje će održati Marija Jurković, hagioterapeut.

Detaljan program u povodu proslave 150 godina Župe Kočerin pogledajte u nastavku.

Proslava 150 godina Župe Kočerin

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja