Budi dio naše mreže

Devetotjedna duhovna priprava pred blagdan sv. Nikole Tavelića u vidu velike devetnice od devet petaka ide svome kraju. Zadnji, deveti, petak je također i drugi dan trodnevnice.

/ mp

Trodnevnica pred blagdan održat će se od 11. do 13. studenoga, s početkom u 18:00 sati.

U četvrtak, 11. studenog, misu predslavi fra Ivan Bradarić. Nakon mise održat će se predstavljanje poruke pape Franje u povodu Petoga svjetskoga dana siromaha “Siromaha svagda imate uza se” (Mk 14, 7).

Potom će u petak, 12. studenoga, misu predslaviti fra Josip Ivanović. Nakon mise bit će predstavljanje monografije nastale u povodu pedesete obljetnice proglašenja svetim Nikole Tavelića i proglašenja crkve sv. Frane u Šibeniku Prvim i glavnim hrvatskim nacionalnim svetištem sv. Nikole Tavelića. Monografiju će predstaviti: mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski, fra Josip Blažević, provincijal i fra Ivan Bradarić rednik monografije. U glazbenom dijelu će nastupiti klapa Skradinski buk, a program vodi fra Josip Ivanović.

Zadnjeg dana trodnevnice, u subotu, 13. studenoga, misu će predslaviti fra Augustin Kordić.

Na blagdan sv. Nikole Tavelića mise će predvoditi:

8:00 – fra Augustin Kordić

10:30 – Mons Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Misu u 10:30 prenosit će Laudato TV i Hrvatski katolički radio.

18:00 – fra Ivan Bradarić

Nakon mise u 18:00 sati održat će se glazbeno meditativni program “Bogu i domovini” uz sjećanje na sve nevine žrtve mučenike iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu s posebnim naglaskom na žrtve Vukovara i Škabrnje. Ovaj program će biti ostvaren putem video prijenosa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja