Budi dio naše mreže

Ključna riječ: udruga-betlehem

Udruga Betlehem poziva na suradnju za izgradnju svoje sigurne kuće

Početkom godine započeli su s projektom gradnje svoje sigurne kuće, a jedan od prvih koraka u ovome novome iskoraku poslanja u radu s trudnicama i malenom djecom Udruge Betlehem je i molba upućena redakciji Hrvatske katoličke mreže da im i mi u tome na svoj način pomognemo.

S milosnom medaljom zajedno s Marijom u borbi za spašavanje nerođenih

Kleknuvši pred velikim Raspelom, fra Luka se predao žarkoj molitvi te mu je u jednom trenutku Raspeti Isus sa križa progovorio, pokazujući mu Blaženu Djevicu Mariju u jednom osobitom prikazu: Bezgrešna je raširenih ruku, oko vrata nosila medalju, na plavoj vrpci, pozivajući vjernike kao svoju ljubljenu dječicu, da dođu k Njoj, da zajedno s Njom spašavaju nerođene. Prve su medalje napravljene u Fatimi, gdje se Majka Marija ukazala pastirčićima.

Zoran Briševac iz Udruge Betlehem u Sisku: Kad majke krenu novim putem, srce je do neba

U Hrvatskoj Udruga Betlehem ima nekoliko kuća gdje se nalaze trudnice, samohrane majke i djeca koja su odbačena od društva i obitelji. U Sisku se nalazi Kuća života Emanuel. Voditelj Udruge Betlehem u Sisku Zoran Briševac je za Hrvatsku katoličku mrežu govorio o štićenicima u kući i stanju nakon razornog potresa na Banovini.

SVJEDOČANSTVO "Žene, majke, molim vas nemojte pobaciti, Bog ima rješenje za sve"

Donosimo svjedočanstvo majke koja je ostala bez kćeri. Zbog zdravstvenih problema nagovarali su je na pobačaj, ali nije popustila. No, ipak kćerkicu je uzeo Bog. "Ne mogu shvatiti zašto, zašto mi je Bog uzeo moju djevojčicu?! Prošlo je skoro tri mjeseca od toga, a meni kao da je netko uzeo dio srca. Ne prođe dan da bar suzu ne pustim. Svoju sam djevojčicu sahranila jer je bila dio mene i kad mi je najteže odem na groblje i razgovaram s njom. Sve bih dala je sa mnom tu. Kad se sad sjetim da sam samo razmišljala o pobačaju, osjećam se jako loše."

Plašt Gospe od Guadalupe stigao u Hrvatsku zahvaljujući njegovom čuvaru p. Marku Glogoviću

"Svjedok sam mnogim predivnim Božjim zahvatima po zagovoru Gospe Guadalupske uz pomoć kojih su mir primili ljudi koji trpe posljedice pobačaja na psihi, tijelu, u obitelji te međuljudskim odnosima. Molitva pred ovom slikom je plodonosna jer Gospa kao i njezin sin Isus, ne pokazuje odbacivanje, osudu, prijetnju. Gospa je prikazana kao nježna majka koja i nas želi nositi u svojem srcu kao što je nosila svog sina", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu pavlin i veliki borac za život nerođene djece p. Marko Glogović.

U Münchenu održana karitativna akcija za Udrugu Betlehem

Na poticaj župljanke povezane s paterom Markom Glogovićem koji je udrugu osnovao za promicanje ljudskog života i dostojanstva nerođenog djeteta, članovi Franjevačkog svjetovnog reda u Münchenu prikupili su 3 tone robe i 2600 eura za pomoć kuće Udruge u Karlovcu.

Fra Ivan Penava za nerođene hodao hrvatskim putem "Od Jakova do Jakova"

Prvog dana srpnja na pješačko hodočašće od Šibenika do Vukovara krenuo je fra Ivan Penava, župnik župe sv. Petra na Vidicima u Šibeniku. Na putu dugom 420 kilometara prošao je Knin, mnoga mjesta u BiH i Banja Luku, a ekipa Radija Mir Međugorje zatekla ga je u Vinkovcima prije dolaska u Vukovar u koji je već stigao.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja