Budi dio naše mreže

Više od četiri tisuće mladih sudjelovat će u volonterskoj avanturi diljem Hrvatske, u akciji "72 sata bez kompromisa" koja započinje u četvrtak pod geslom “Zakači se za volontiranje!”. "Riječ je o međunarodnom projektu koji je prvi puta održan u Hrvatskoj 2014. godine, a Hrvatska je deseta zemlja u kojoj se ovaj projekt provodi", rekla je gostujući u programu HKR-a u srijedu voditeljica projekta u Zagrebu Anamaria Malešević.

/ mp

“Svake godine sve više gradova uključuje se u sam projekt. Danas smo na 10 gradova i jednoj općini. Cilj je pružiti mladima prvo volontersko iskustvo, potaknuti ih da daruju svoje vrijeme te da osluškuju potrebe zajednice. To je poanta cijelog projekta”, istaknula je Malešević.

“A kada se mladi jednom ‘zakače’ za volontiranje onda se ono i nastavlja”, podsvjedočila je iz svoga iskustva Katarina Smernić iz organizacijskog tima u Sisku.

“Projekt počinje u četvrtak navečer. Tada će volonteri saznati u kojoj volonterskoj akciji sudjeluju. Naše volonterske akcije odvijaju se tijekom cijelog petka i subote. Subota navečer predviđena je za susret i druženje mladih gdje se mogu međusobno upoznavati te razmjenjivati svoja volonterska iskustva. Projekt završava nedjeljnom misom u gradovima gdje se odvija ’72 sata bez kompromisa'”, poručila je Smernić.

Volonterke su istaknule kako su sva mjesta za akciju popunjena, i kako se iz godine u godinu javljaju novi gradovi koji žele sudjelovati u projektu jer raste svijest da i male sitnice mogu činiti velika djela milosrđa.

Akcija “72 sata bez kompromisa” trajat će od 17. do 20. listopada, a sastojat će se od 350 radnih, ekoloških i socijalnih akcija.

Raspored misa povodom početka projekta “72 sata bez kompromisa” pogledajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja