Budi dio naše mreže

Humanitarna akcija Korizmeni pereci Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu kreće s prvom korizmenom nedjeljom, a sav prihod od prodaje pereca bit će uložen u obnovu rashladnog sustava.

/ mk

“Nekoliko puta godišnje ciljano pokrećemo humanitarne akcije kako bismo posvijestili ljudima da postoje naša braća i sestre koji nemaju ni ono osnovno, koji su na rubu i zaista u potrebi”, rekao je voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović za HKR.

Pučka kuhinje djeluje tijekom čitave godine što je vrlo zahtjevno, izazovno, ali i blagoslovljeno jer se taj svakodnevni susret događa upravo u prostoru pučke kuhinje, poručio je.

Istaknuo je kako je  motivacija svih tih humanitarnih akcija staviti fokus na osobe koje su tu, ali nisu vidljive; na našu braću i sestre koji su negdje izgubljeni i u velikoj potrebi, a korizma je najprikladnije vrijeme za to. Fra Vladimir je rekao kako su prije nekoliko godina prvi puta održali ovu humanitarnu akciju kada su skupljali novac za nove kotlove.

Ove godine prikupljena sredstva biti će namijenjena za obnovu već dotrajalog i zastarjelog rashladnog sustava u pučkoj kuhinji. To je skup poduhvat za koji će biti potrebno sveukupno oko 100 tisuća eura.

Važno je samo da znamo naš cilj, a to je da omogućimo i dalje kvalitetan i dostojanstven način življenja odnosno pomoć svima onima koji dolaze u našu pučku kuhinju.

Fra Vladimir Vidović je istaknuo kako su svjesni da prodaja pereca neće biti dovoljna za prikupljanje potrebnog iznosa te će im biti potrebna pomoć i drugih institucija, stoga je pozvao sve ljude dobre volje da pomognu u ostvarenju ovog velikog projekta.

“Važno je samo da znamo naš cilj, a to je da omogućimo i dalje kvalitetan i dostojanstven način življenja odnosno pomoć svima onima koji dolaze u našu pučku kuhinju”, rekao je fra Vladimir i dodao da  “kada smo vođeni tom logikom, motivacijom, onda će se ove prepreke, makar se one nazivale 100 tisuća eura, lako nadići”.

Foto: Facebook fra Vladimira Vidovića

Paketić po već ustaljenom običaju sadrži 13 perečića (broj sv. Antuna, zaštitnika te župe), a uz svaki paketić dolazi i prigodna misao pa se tako na njima mogu pročitati poticajne mudre izreke kao nadahnuće za svakodnevni život.

Svi koji mogu podržati rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu mogu to učiniti kupovinom pereca ispred Bazilika Sv. Antuna Padovanskog svake korizmene nedjelje nakon svetih misa, ali i nakon svetih misa kada krenu veliki utorci sv. Antunu, 19. ožujka.

Također, djelovanje Pučke kuhinje na Svetom Duhu moguće je poduprijeti i uplatom na žiro račun:

Zagrebačka banka d.d.

IBAN HR6323600001101567611

SWIFT ZABAHR2X

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja