Budi dio naše mreže

Devetodnevnom pripremom, od 1. do 9. veljače 2022., vjernici župe Presvetog Trojstva u Krašiću pripremaju se za Stepinčevo 2022. Devetnica je duhovna priprema za proslavu Stepinčeva, ali i zahvala dragom Bogu za dar života blaženog Alojzija Stepinca.

/ md

Svaki dan priprave u župnoj crkvi slavit će se sveta misa u 18 sati, a prethodit će joj pobožnosti – križni put s bl. Alojzijem Stepincem na otvorenom ispod župne crkve na prostoru križnog puta, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom ili molitva krunice BDM s početkom u 17 sati, javlja Župa Presvetog Trojstva iz Krašića.

Biskupski jubileji

U sklopu Devetnice, u nedjelju 6. veljače s početkom u 18 sati u našu župu doći će dvojica biskupa, nekadašnji naši pomoćni zagrebački biskupi, mons. Josip Mrzljak i mons. Vlado Košić. Prije točno 23 godine, 6. veljače, njih dvojica zaređeni su za biskupe. Tada ćemo imati ponešto izmijenjeni raspored. U 16 sati bit će pobožnost križnog puta, a u 17 sati imat ćemo promociju nove knjige koju je izdao naš postulator bl. Alojzija Stepinca mons. dr. Juraj Batelja.

Predstavljanje knjige

U nedjelju, 6. veljače s početkom u 17 sati bit će predstavljena knjiga mons. dr. Jurja Batelje, postulatora bl. Alojzija Stepinca, o biskupu Dragutinu Nežiću, velikom svjedoku i promicatelju svetosti kardinala Stepinca. Taj porečko-pulski biskup inače je rođeni Jaskanac.

Stepinčevo – 10. veljače

Na samo Stepinčevo bit će tri euharistijska slavlja. Prva sveta misa bit će ujutro u 8 sati, a predslavit će je preč. Branko Fresl, rektor katedrale sv. Tereze Avilske u Bjelovaru i župnik istoimene župe. Središnje euharistijsko slavlje u 10:30 predslavit će predsjednik HBK, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Stepinčevo ćemo završiti zahvalnom svetom misom u 17 sati koju predslavi o. Marko Glogović, župnik u Sveticama i voditelj Udruge „Betlehem“.

Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca

Uz sudjelovanje u programu Devetnice hodočasnici mogu posjetiti obnovljeni Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca. Velika je prednost to što hodočasnici mogu ući u stari župni dvor i biti dionici te povijesti, biti dio mjesta gdje je živio naš dragi Kardinal, mučenik Alojzije Stepinac.

Mogu doći i u njegovu sobu, u ured gdje je pisao propovijedi, u sobu gdje se pripremao za misu, a u spavaćoj sobi mogu vidjeti i krevet na kojem je preminuo. Uz te dvije sobe kardinala Stepinca, imamo i sobu župnika Josipa Vranekovića, a od ove godine postoje i spomen-sobe naših dragih časnih sestara Služavki Malog Isusa.

Biblioteka i suvenirnica bl. Alojzija Stepinca

U prizemlju Spomen-doma imamo i novu biblioteku bl. Alojzija Stepinca gdje hodočasnici mogu nabaviti mnoge naslove čiji je izdavač Postulatura bl. Alojzija Stepinca u proteklih 30 godina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja