Budi dio naše mreže

Manreza vikend programi u veljači, njih čak tri, osnažuju sve pomagače, volontere, zagovarače i društvene aktiviste, ohrabruju za donošenje odluka neodlučne te grade, popravljaju i produbljuju životnu vezu s Bogom. Prijave su do popunjenja slobodnih mjesta.

/ mp

P. Niko Bilić: Tko je moj Bog? (od 12. veljače do 14. veljače)

Tragom čuvenih Duhovnih vježbi sv. Ignacija, slušamo Isusov poziv: “Hajdete i vi u osamu!” (Mk 6,31). Želimo se vratiti na izvore i otkriti kako je sve počelo. Istražujemo uz profesora biblijske teologije, na primjerima osobnoga iskustva poznatih biblijskih likova iz Staroga i Novoga zavjeta (Jakov, Mojsije, Ilija, Debora, Ana, Petar, Magdalena) kako obnoviti našu osobnu vezu s Bogom.

Više o programu i prijavi pronađite OVDJE.

P. Ike Mandurić: Društveni angažman utemeljen u osobnoj molitvi (od 19. veljače do 21. veljače)

U posljednje vrijeme svjedočimo kako na puno stvari i pojava u društvu kršćanin ne može ostati miran – osjeća poziv da se društveno angažira, da radi na promjenama koje će naš zajednički život učiniti kvalitetnijim i pravednijim. Međutim, kako to djelovanje ne pretvoriti u puki aktivizam, kako sve što radimo temeljiti na traženju i nalaženju Božje volje za nas i društvo u kojem živimo? Otkrivamo zajedno i kako nanovo u molitvi pronaći kreativne i autentične načine življenja svog kršćanskog poslanja svjedočenja Radosne vijesti.

Više o programu i prijavi pronađite OVDJE.

Tvrtko Barun: Pomoć u odlučivanju (od 26. veljače do 28. veljače)

Ako razmišljaš, dvojiš, sumnjaš – oko izbora svog životnog poziva, osobe tvog života, studija, nekog angažmana, veće promjene svog života… ovo je vikend za tebe! Na koji način upisati moju odluku u dinamiku moje vlastite povijesti? Kako si pomoći molitvom i razlučivanjem iz škole sv. Ignacija Lojolskog? Kako razumjeti volju Božju? Što konkretno učiniti u mojoj bližoj budućnosti?

Više o programu i prijavi pronađite OVDJE.

Centar za duhovnost ignacije.hr nudi tradiciju sv. Ignacija svim osobama koje žele rasti u zrelosti i autentičnosti svog duhovnog života. Dinamičan duhovni život isusovci i suradnici laici žele ti približiti kroz riznicu kvalitetnih tekstova na portalu, objavama na društvenim mrežama te Manreza programima kao najboljim spojem onog teorijskog i iskustvenog. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja