Budi dio naše mreže

I ove korizme na zagrebačkom Svetom Duhu u Zagrebu franjevci konventualci nude bogat duhovni sadržaj. Od kateheza za odrasle na temu euharistije do onih za mlade na temu Sedam glavnih grijeha. Projekt "Svetoduško proljeće" i ove godine uključit će roditelje s djecom u uređenje okoliša oko crkve i samostana, a korizmenim koncertima će se svima približiti otajstva Kristove muke. Sestra Ljubica Bosilj subotom vodi radionice za najmlađe.

/ mp

Tijekom korizme u sklopu duhovno-duhovitih večeri evangelizacijska zajednica sv. Maksimilijana Kolbea i fra Stjepan Brčina organiziraju studentski vjeronauk i vjeronauk za radničku mladež. Susreti „Sedam glavnih grijeha“ održavat će se svakog četvrtka u 20, nakon mise u 19 sati. U četvrtak, 12. ožujka s. Danijela Anić govorit će na temu „Zavist“, 19. ožujka fra Filip Musa na temu „Neumjerenost u jelu i piću“, 26. ožujka fra Vladimir Vidović na temu „Srditost“ te će na kraju 2. travnja fra Stjepan Brčina govoriti na temu „Lijenosti“.

Subotom će s. Ljubica Bosilj okupljati najmlađe gdje će izrađivati uskrsne čestitke i pisanice.

Ekološko-volonterska akcija “Svetoduško proljeće” održat će se u subotu, 28. ožujka kad će se uređivati okoliš oko samostana.

U subotu, 14. ožujka u župi sv. Antuna Padovanskog nastupit će Pučki pjevači Kaštel Lukšića dok će se u subotu, 3. travnja održati koncert Pasionske baštine zagrebačkih klapa.

 

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu s prvom korizmenom nedjeljom pokrenula je i humanitarnu akciju “Posni pereci u pomoć priteci”. Naime, potrebna im je pomoć kako bi uredili prostore u kojima bi korisnici Pučke kuhinje čekali hranu. Stoga su osmislili prigodnu prodaju korizmenih pereca, posnih zalogaja prigodnih za izvršavanje posta o kruhu i vodi. Voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović je za HKM podsjetio na veliki uspjeh prošlogodišnje prodaje korizmenih pereca kad su prikupljali za nove kotlove u Pučkoj kuhinji te zahvaljuje svima koji su već pomogli, a i onima koji će svojom donacijom pomoći ove korizme.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja