Budi dio naše mreže

„Uskrs u Arci“ će premijerno biti prikazan na Uskrsni ponedjeljak, 5. 4. u 17 h na Arkinoj Facebook stranici te naknadno i na Arkinom Youtube kanalu te LaudatoTV. Arka Korablja zajednica je koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća, njihove obitelji i prijatelje. Arka želi pokloniti ovu priredbu svim svojim prijateljima i donatorima i tako im zahvaliti za njihovu podršku Arci.

/ dz

Arka Korablja zajednica je koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća, njihove obitelji i prijatelje. U Arci se želi pomoći osobama s intelektualnim teškoćama da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju, te da njihovi jedinstveni darovi budu prepoznati u društvu.

„Uskrs u Arci“ će premijerno biti prikazan na Uskrsni ponedjeljak, 5. 4. u 17 h na Arkinoj Facebook stranici te naknadno i na Arkinom Youtube kanalu te LaudatoTV.
Arka u svom djelovanju objedinjuje profesionalnu dimenziju zajedno s dimenzijom prijateljstva, duhovnosti i susretanja drugačijih. U Arkinoj kući provode se rehabilitacijski, kreativni i socijalni programi pri čemu osobe s intelektualnim teškoćama u suradnji sa stručnjacima, asistentima i volonterima jačaju i upotrebljavaju svoje talente, uče se svakodnevnim životnim vještinama i stječu prijatelje.

Arka želi pokloniti ovu priredbu svim svojim prijateljima i donatorima i tako im zahvaliti za njihovu podršku Arci.
Arkina je misija omogućiti da društvo otkrije i prepozna jedinstvene darove osoba s intelektualnim teškoćama. Zato će u ovoj priredbi sudjelovati osobe s intelektualnim teškoćama zajedno s Arkinim asistentima i volonterima.

Oživljavanje Evanđelja koje ćete moći vidjeti u „Uskrsu u Arci“ svojstven je zajednici Arka i nije obična predstava već je čin molitve i meditativnog čitanja Evanđelja kroz geste i pokret. Uz to, pripremili su nekoliko uskrsnih pjesama ali i osobne čestitke i uskrsne poruke članova Arke.
„Uskrs u Arci“ će premijerno biti prikazan na Uskrsni ponedjeljak, 5. 4. u 17 h na Arkinoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/arka.korablja/posts/2062314483907062.
Program će naknadno biti prikazan i na Arkinom YouTube kanalu te LaudatoTV.

Što je Arka Korablja?

• Arka Korablja zajednica je nastala kao odgovor na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama koje po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške. U Arci im želimo pomoći da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju.
• Kad kažemo zajednica, mislimo na prijateljstvo koje nas veže. Kroz uzajamne odnose otkrivamo da svaka osoba ima posebne darove.
• Arka Korablja osnovana je 2007. godine u Zagrebu kao dio međunarodne federacije L’Arche International koja od 1964. djeluje u 37 zemalja i okuplja više od 10 000 članova.
• Arka Korablja omogućava da 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama imaju mjesto potpore, gdje kroz svakodnevne programe doprinose izgradnji društva u kojem žive.
• Život u Arci potpuno je besplatan, jer želimo da potpora bude dostupna svim osobama s intelektualnim teškoćama i financiramo se najvećim dijelom od donacija. Podaci za uplatu donacije nalaze se na https://korablja-arka.hr/doniraj/.
• Za više informacija, posjetite našu web stranicu, Facebook ili Instagram profil.

Kontakt za medije
Iva Babić
Komunikacija, mediji i društvene mreže

M: 092/ 1779 773
E: ivababic.korablja@gmail.com
W: korablja-arka.hr

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja