Budi dio naše mreže

Dječak Filip poslao je pismo papi Franji koje je napisao na poticaj odgajateljica u grupi te su ga Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj objavili na svojoj Facebook stranici.

/ mp

Naime, mališani su u vrtiću razgovarali o potrebama svojih vršnjaka i kako u svijetu postoje djeca koja teško žive, a učili su i kako je nastalo “Djelo svetog djetinjstva” i što predstavlja, javljaju iz Papinskih misijskih djela te pozivaju na uključivanje u korizmenu akciju „Molitva, novčić i osmijeh svakoga dana“ za pomoć misionarima u projektima kojima pokušavaju pomoći u misijskim zajednicama narodu kojemu su poslani.

Pismo malog Filipa:

Formula ovogodišnje korizmene akcije je: Molitva + novčić + osmijeh, svakoga dana! „Možemo li zamisliti koliko blagoslova će to biti bude li svatko od nas darovao novčić, molitvu i osmijeh Bogu, svaki dan? Jer sve što činimo, činimo njemu. Takvi jednostavni poticaji imaju veliku snagu, koja počiva na zajedništvu. Zamislite kako mnogo možemo napraviti kad se udružimo“, potiču iz Papinskih misijskih djela.

Prikupljena sredstva bit će usmjerena za pomoć misionarima u projektima kojima pokušavaju pomoći u misijskim zajednicama narodu kojemu su poslani, npr. u gradnji škole, vrtića, ambulante ili kopanja bunara za pitku vodu…

Na stranici www.misije.hr i na društvenim mrežama www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr mogu se pratiti aktivnosti Nacionalnoga misijskog ureda. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 01/ 56 35 055 ili upitom na adresu e-pošte missio.croatia@misije.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja