Budi dio naše mreže

Poljski autori Grzegorz Górny i Janusz Rosikoń predstavit će u subotu 6. travnja monografiju "Uzdam se", u organizaciji zajednice Srce Isusovo i poljskog Institua knjige u Velikoj dvorani na adresi Palmotićeva 31 (dvorišni ulaz) pored bazilike Srca Isusova.

/ mp

Riječ je o knjizi o sv. Faustini Kowalskoj koja je prošle godine objavljena u izdanju Verbuma.

Monografija kroz detaljno pripovijedanje životopisa sv. Faustine, od djetinjstva provedenog u selu Głogowiecu preko ulaska u Družbe sestara Gospe od Milosrđa, prvih objava i viđenja Isusa, problema i poteškoća koje je zbog njih imala te prerane smrti zapravo plete narativ o pobožnosti Božjemu milosrđu, tom velikom daru Isusa njegovoj Crkvi za XXI. stoljeće.

Knjiga obrađuje i povijest te pobožnosti nakon Faustinine smrti, kroz priču o bl. Michału Sopoćku, svećeniku koji je preko sv. Faustine dobio zadaću o širenju pobožnosti u Crkvi. Ta je zadaća bila teška, jer je u jednome trenutku pobožnost bila zabranjena, kao i širenje slike koju je Isus naložio naslikati sv. Faustini.

Grzegorz Górny će na promociji progovoriti o nastanku knjige napisane 2010. te značenju koje Božje milosrđe i kult sv. Faustine Kowalske imaju za Crkvu danas. Moderator promocije bit će urednik Bitno.neta Goran Andrijanić, prevoditelj knjige na hrvatski jezik, donosi Bitno.net.

Dan prije će poljski autor Grzegorz Górny, u petak, održati predavanje pod nazivom “Što se to doista događa u Poljskoj?“ u 13 sati u HKS-ovoj dvorani Blaženi Alojzije kardinal Stepinac. Na tribini će sudjelovati i sve popularniji hrvatski politički analitičar i kolumnist Večernjega lista Mate Mijić. Tribinu će moderirati urednik portala Bitno.net Goran Andrijanić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja