Budi dio naše mreže

Molitvena zajednica Nanovo rođeni i CHARIS Youth International organiziraju veliku konferenciju na temu očinstva: “Oče, zemlja te treba!”, koja će se 4. i 5. listopada održati u hotelu Sheraton, u Zagrebu. Više o svemu doznajte u tekstu.

/ Ivana Markić

U pozivu na navedenu konferenciju stoji „svaki muškarac prije svega je sin“ i zato je ova konferencija namijenjena svim muškarcima – srednjoškolcima, studentima, radnicima, onima u bračnom i duhovnom pozivu.

Voditelj zajednice „Nanovo rođeni“ Mišo Lukenda istaknuo je da će konferencija poslužiti sudionicima da istinski upoznaju i zažele živjeti puninu posinjene djece Oca Nebeskog.

Vjerujemo da će kroz obnovu očinstva doći i bračna, obiteljska, duhovna i na kraju sveopća obnova društva.

Istaknuo je da je korijen problema današnjeg društva upravo kriza očinstva i želja im je obnovom očinstva dovesti do korjenitih promjena u društvu. „Vjerujemo da će kroz obnovu očinstva doći i bračna, obiteljska, duhovna i na kraju sveopća obnova društva“, dodao je.

Govoreći o obnovi očinstva naglasio je da je potrebno i da dođe do obnove duhovnog očinstva jer je i ono danas u krizi. Kazao je da u svakom muškarcu postoji poziv na očinstvo.“ Očinstvo može biti duhovno ili biološko. Zato Crkva u svojoj mudrosti raspoznaje svećenički poziv, bračni poziv i poziv na posvećeni laikat. U svakom pozivu muškarac je pozvan biti otac. Ako postoji osjećaj otpora prema očinstvu, onda se najčešće radi o nekoj iskrivljenoj ili ranjenoj slici oca te je stoga bolje raditi na ozdravljenju i ispravljanju te slike nego svoj život i poslanje graditi na njoj“. 

Očinstvo može biti duhovno ili biološko. Zato Crkva u svojoj mudrosti raspoznaje svećenički poziv, bračni poziv i poziv na posvećeni laikat.

I stoga je ova konferencija važna i za obnovu ne samo biološkog nego i duhovnog očinstva.

Ukratko nam je predstavio što muškarce očekuje na konferenciji o očinstvu.

Konferencija o očinstvu: “Oče, zemlja te treba”, koja će se održati 4. i 5. listopada u zagrebačkom hotelu Sheraton, ugostit će više govornika iz zemlje i svijeta.

Glavni govornik je Jim Murphy, bivši predsjednik i voditelj formacije lidera ICCRS-a (prethodnica CHARISA) te osnivač i trenutni predsjednik Vera Cruz Communications – molitvene zajednice u Meksiku. Vodstvo zajednice više je puta imalo priliku susresti gosp. Murphyja, osobito Mišo Lukenda i Josip Bilandžija, koji su 2019. godine u Rimu sudjelovali na trotjednoj liderskoj formaciji pod njegovim vodstvom. U tim susretima osvjedočili smo se o njegovu potpunu posvećenost svjedočenju Božje očinske ljubavi koju je konkretizirao mnoštvom znanja i plodnim pastoralom.

Predavanje će također održati Ante Bilaver, nekadašnji voditelj zajednice Božja pobjeda, sadašnji voditelj njezine službe ozdravljenja te koordinator Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetom (KKODS) za Zagrebačku nadbiskupiju. Ante je u najranijem djetinjstvu izgubio zemaljskog oca, kao prvu žrtvu Škabrnje u posljednjem ratu, a njegovo svjedočanstvo ‘potrage za Ocem’ budi vjeru i vraća nadu mnogima koji zbog problema bezočinstva osjećaju malodušnost i beznađe.

Među predavačima je i Matija Ricov, nekadašnji voditelj zajednice Nanovo rođeni te sadašnji voditelj naše misije Mladi za mir i savjetnik vijeća CHARIS Nacionalne službe zajedništva Hrvatske. Ricov je utemeljitelj karizme zajednice Nanovo rođeni koja godinama promovira pobožnost Bogu Ocu i pastoralni pristup koji za cilj ima iskustvo Božje očinske ljubavi.

Osim predavanja, predviđen je i molitveni program, a vrhunac je sveto misno slavlje koje će predvoditi apostolski nuncij u Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua. Homiliju će održati p. Sebastian Šujević, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove i predstavnik duhovnika KKODS-a. Pater Sebastian također je duhovnik Molitvene zajednice Svete obitelji, koja godinama obrađuje temu očinstva, a sam je učinio mnogo kako bi promovirao Unbound model molitve, koji za cilj ima dovesti pojedinca do slobode življenja Božjeg očinskog plana.

Na konferenciji očekujemo oko 650 muškaraca, od kojih su gotovo sva popunjena. Prijaviti se (kao i saznati sve detalje) možete putem linka OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja