Budi dio naše mreže

U prodaju uskoro stiže novi broj "Uličnih svjetiljki". Objavili su to beskućnici-prodavači na svojim društvenim mrežama. Naime, kako su naglasili, uz te nove brojeve prodaju i stare kako bi oni koji su slučajno propustili neki broj žele kupiti propušteni časopis. Napominju kako prodaja starih časopisa nije prevara.

/ mp

Objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Ulične svjetiljke” su prvi hrvatski časopis o beskućništvu. Časopis je specifičan zbog tematike kojom se bavi jer govori o beskućnicima, siromašnima, ovisnicima, djeci bez roditelja, prognanicima i izbjeglicama odnosno ljudima s ruba društva. Izdaje ga i prodaje Franjevački svjetovni red Majke Božje Trsatske već više od deset godina. Prodaja je započela u Rijeci, a proširila se na Zagreb i Vinkovce, Varaždin, Osijek.

Nakon prodajne akcije, beskućnici-prodavači dio prihoda od prodaje uvijek odvoje i zajednički udruže pa se taj iznos daruje za pomoć nekome kome je najpotrebnije i to je praksa u svakom od gradova gdje se časopis prodaje. Od osam kuna, četiri ostaje prodavaču, a ostatak ide za tisak novoga broja te pomoć beskućnicima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja