Budi dio naše mreže

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik posjetio je u utorak 23. kolovoza 2022. Job - humanitarnu udrugu za osmišljavanje života osobama s teškoćama kako bi se osobno upoznao s djelovanjem udruge. 

/ im

Dugi niz godina članovi udruge, okupljeni oko vlč. Dragutina Goričanca, svećenika Zagrebačke nadbiskupije, nastoje oko integriranja osoba s posebnim potrebama u svakodnevnicu.

Vlč. Dragutin upoznao je fra Tomislava s djelovanjem udruge Job u organiziranju hodočašća i putovanja u svetišta u domovini i svijetu. Osobama s posebnim potrebama udruga Job nastoji biti njihove noge, njihove ruke i njihove oči. Osim putovanja bitan je dio djelovanja udruge i organiziranje duhovnih obnova u župi Završje kraj Karlovca. Kako bi se ostvarila zamisao da u prekrasnu prirodu Završja na duhovnu obnovu mogu doći osobe s teškoćama, treba pripremiti “malo duhovno naselje”, u kojem bi one bile prihvaćene na dostojanstven način.

“Kada se na duhovnu obnovu odazove veći broj sudionika, zasad ih smještamo i na krevete u posebno prilagođenim autobusima. Započeli smo s pripremanjem terena na kojem će biti smješteni stambeni kontejneri za sudionike duhovnih obnova budući da u župnoj kući, koja je i sama trošna, nema dovoljno mjesta. Koliko sredstava sakupimo, pomalo ćemo raditi, uzdajući se u Providnost Božju”, ističe vlč. Goričanec.

Radovi na pripremi terena u početnoj su fazi, a želja je udruge Job da uz pomoć dobročinitelja ostvari svoju zamisao i posjetiteljima Završja učini život ljepšim i duhovno bogatijim. Uplate za udrugu Job primaju se na IBAN: HR1023600001101458858. Svrha uplate: Kontejner

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja