Budi dio naše mreže

Pomozimo našim misionarima kako bi kupili misijska vozila

Papinska misijska djela ove godine započinju godišnju Akciju MIVA, na nedjelju 21. srpnja. Akcija MIVA („Misijska vozila“) nastala je prije 92 godine u Austriji te se odande proširila i u druge zemlje.

/ mp

Danas djeluje u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, a i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svake godine Akcija MIVA pomogne oko 500-tinjak projekata u 60-ak zemalja diljem svijeta. To osim automobila uključuje i motocikle, bicikle, traktore, poljoprivredne strojeve, kao i čamce, pa čak i životinje.

Geslo Akcije: „Moj dar slavi Boga za sve sretno prijeđene kilometre“, poziva nas da, zahvalni na vožnji bez nezgoda, budemo solidarni s drugima. Prikupljena sredstva bit će namijenjena za kupnju vozila našim misionarima. Po tim će vozilima nekomu biti spašen život ili vraćeno zdravlje, omogućen put u školu ili će, jednostavno, dovesti misionara k ljudima koji ga željno iščekuju.

„MIVA“ Hrvatska i „MIVA“ Bosna i Hercegovina do sada su pomogle nabaviti 24 automobila, traktor, 34 bicikla, 15 tricikla i sedam motocikla. Kupljena vozila dana su hrvatskim misionarima u Ekvadoru, Zambiji, Rusiji, Beninu, DR Kongu, Keniji, Salomonskim Otocima, Tanzaniji, Haitiju, Gani, Ruandi, Islandu i Boliviji.

Ove godine pomoć u nabavci vozila mole s. Vedrana Ljubić (koja 21 godinu kao misionarka djeluje u Ugandi) i Sestre milosrdnice  (koje 8 godina djeluju na Salomonskim Otocima).

Sve informacije o Akciji MIVA, sve savjete i dokumente u svezi s blagoslovom vozila možete pronaći na stranicama www.misije.hr u RH ili www.missio.ba u BiH.

Ključne riječi:
Papinska misijska djela

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja