Budi dio naše mreže

U svome tradicionalnom pohodu ustanovama HBK ovogodišnji polaznici Đakonske pastoralne godine 31. siječnja obišli su i prostore i djelatnike Hrvatske katoličke mreže.

/ hjb

Đakone, pod vodstvom ravnatelja Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i voditelja Đakonske pastoralne godine preč. mr. sc. Ivana Lukića, primio je generalni tajnik HBK doc. dr. Krunoslav Novak koji im je poželio dobrodošlicu te ih upoznao s ustrojem i djelovanjem svih sastavnica Hrvatske biskupske konferencije.

Đakoni se upoznaju s djelovanjem HBK / Foto: Siniša Kovačić

“Želim vam ugodan boravak u ovim prostorijama i nadam se da ćete osjetiti da je ovo kuća u kojoj svatko od vas može pronaći i područje i mogućnost suradnje i djelovanja, a posebno suradnju s medijima HBK”, rekao je doc. dr. Novak u svom pozdravu. Istaknuo je da se biskupi u zgradi HBK okupljaju više puta godišnje na zasjedanja, bilo plenarna, bilo ona Stalnog vijeća ili vijeća koje pojedini biskupi vode, kako bi nastojali ostvariti pastoralne zadatke povjerene im od plenuma HBK, koordinirati ih te usmjeriti na pastoralno djelovanje u pojedinim biskupijama.

Đakoni u redakciji HKM-a / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

Doc. dr. Novak đakonima je predstavio Generalno tajništvo HBK i ustanove HBK, a đakoni su potom imali priliku upoznati sve ustanove i tijela HBK te prostore i urede u zgradi HBK. S djelovanjem i načinom funkcioniranja Hrvatske katoličke mreže đakone je u redakciji i studiju upoznao i glavni urednik dr. sc. Siniša Kovačić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja