Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hbk

Hrvatski katolici pridružuju se molitvi za mir u Ukrajini

Vijeće Europskih biskupskih konferencija pozvalo je sve svoje članice da na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa mole za mir u Ukrajini. Donosimo nakane kojima se možete priključiti u osobnoj ili zajedničkoj molitvi.

HBK: Prestanak epidemioloških mjera za vjerska okupljanja u Katoličkoj Crkvi

"Opravdana je radost ljudi što su mjere dokinute. No, uz još uvijek potrebnu dozu opreza, nadamo se povratku redovite, normalne svakodnevice društvenoga, crkvenoga i vjerničkoga života", istaknuo je u službenom dopisu predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a izvijestio Tiskovni ured HBK. U nastavku donosimo dopis predsjednika HBK u cijelosti.

Fra Mario Knezović: "Budimo ponosni na naše pastire zbog ove izjave!"

Fra Mario Knezović na svom Facebook profilu osvrnuo se na značajnu izjavu Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije o moralnosti cjepiva protiv Covid-19, o dobrovoljnom pristanku na cijepljenje te poštivanje ljudskog dostojanstva, kako se nikoga ne bi prisiljavalo na cijepljenje i tako stvarala diskriminacija u društvu. "Hvala vam, dragi biskupi. Odsada imamo mjerilo i više ne možemo lutati jer su biskupi jasno rekli da nas nitko ne smije prisiljavati u savjesti", poručio je fra Mario Knezović u osvrtu kojega prenosimo u nastavku.

Misa središnje komemoracije Bleiburške tragedije bit će na Udbini

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je održao radni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda o ovogodišnjem obilježavanju središnje komemoracije Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta. Misa za Bleiburške žrtve slavit će se prvi put na Udbini, prema prijedlogu HBK-a. Razlog je epidemiološka situacija.

Pobjednici vjeronaučne olimpijade

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) i ove je godine nagradila pobjednike Državnog natjecanja iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola, popularne Vjeronaučne olimpijade. Ove je godine završnica Vjeronaučne olimpijade zbog pandemije, umjesto kako je bilo planirano u travnju mjesecu u Gospiću, održana 19. listopada 2020. u matičnim školama ekipa koje su se plasirale na državno natjecanje.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja