Budi dio naše mreže

Veselu božićnu himnu izveli su polaznici glazbene škole El musicante te snimili video.

/ mp

Potpuno drugačiju školu gitare El musicante pokrenuo je 2014. godine dugogodišnji aktivni glazbenik, predavač, gitarist i multiinstrumentalist Tomislav Šnidarić. Škola danas djeluje na šest lokacija u gradu i to pretežno u župnim prostorima.

Prema riječima osnivača škole Šnidarića, riječ je o originalnoj edukacijskoj platformi koja djeci i mladima na privlačan način predstavlja  ne samo gitaru već i svijet glazbe u širem smislu riječi.

“Djeca upoznaju glazbu od kraja 19. stoljeća do danas kao i različit  instrumentarij kroz program bendovskih radionica. Na našim Ljetnim školama održavamo posebne radionice na teme-tamburaške glazbe, klasične gitare, gramofona i vinila, gitarskih efekta i njihovo korištenje, glazbeni dokumentarci i soundtrackovi i to sve uz potporu profesionalnih gitarista i glazbenika”, poručio je.

Kako je rekao, polaznici nastupaju  gitaristički i bendovski kroz cijelu godinu kako bi upoznali povezujuću moć glazbe. Tako se djeca i mladi iz različitih kvartova povezuju istovremeno gradeći samopouzdanje kroz javne nastupe.

Stvaranje božićne himne

“Škola koristi svaku prigodu da u rad s mladima uključi i njihove obitelji tako da kroz godinu održavamo već tradicionalna okupljanja uz naravno pregršt glazbe. Nastojimo sudjelovati u što više humanitarnih događaja kao i surađivati s organizacijama koje brinu o potrebitima u društvu”, istaknuo je naš sugovornik.

Polaznici škole osmislili su i božićnu himnu, a rad na toj pjesmi trajao je punih 40 dana i inicijalno je bila zamišljena kao interna božićna čestitka roditeljima, župnicima, ravnateljima, učiteljima i svima  s kojima surađujemo. No krajnji rezultat nadmašio je njihova očekivanja i na poticaj oduševljenih roditelja odlučili su i široj javnosti predstaviti himnu.

Autor glazbe, stihova i aranžmana je Tomislav Šnidarić, a pjesmu su u cijelosti odsvirali najbolji polaznici škole gitare.

Više od 200 djece te njihove obitelji sudjelovalo je u snimanju videa za koji zaslužan Matijas Knežević-Knez.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja