Budi dio naše mreže

Donosimo vam raspored polnoćki i božićnih misa diljem Lijepe Naše.

/ mdj

Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša predvodit će proslavu svetkovine Rođenja Gospodinova u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu (Kaptol 28). U ponedjeljak 25. prosinca 2023. u ponoć predslavit će misu polnoćku, a u 10 sati božićnu danju misu.

Prijenos misnih slavlja bit će moguće pratiti na Prvom programu Hrvatske televizije i putem Hrvatskog katoličkog radija.

Zadarska nadbiskupija

Na Badnjak misu polnoćku u 24 sata u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodit će zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.Misno slavlje na svetkovinu Božića u ponedjeljak, 25. prosinca, u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11 sati predvodit će nadbiskup.

Splitsko-makarska nadbiskupija

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić slavit će na Badnjak 24. prosinca u 21 sat misu polnoćku u splitskoj prvostolnici sv. Dujma. Na Božić 25. prosinca nadbiskup će predvoditi svečano euharistijsko slavlje u 10 sati u splitskoj katedrali.

Đakovačko-osječka nadbiskupija

Misu polnoćku o svetkovini Rođenja Gospodinova u đakovačkoj prvostolnici predvodit će nadbiskup Đuro Hranić, a danju misu 25. prosinca s početkom u 10.30 pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Riječka nadbiskupija

Na Badnjak misu polnoćku u 24 sata predvodi riječki nadbiskup Mate Uzinić u katedrali sv. Vida, a predvodit će i božićnu misu u 11 sati.

Dubrovačka biskupija

Dubrovački biskup Roko Glasnović predvodit će misu polnoćku na Božić, svetkovinu Rođenja Gospodinova, u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku.

Mise polnoćke na području Dubrovnika slavit će u svim župnim crkvama kao i u crkvi sv. Ignacija, u Male braće, kod dominikanaca, u crkvi sv. Jakova, kod sestara Anćela na Pilama, kod sestara franjevki na Dančama te u Svetištu Gospe od Milosrđa.

Danju misu na Božić 25. prosinca u 10 sati dubrovački biskup Roko Glasnović slavit će s vjernicima u dubrovačkoj katedrali.

Požeška biskupija

U noći svetkovine Isusova rođenja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodit će u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i Župe sv. Terezije Avilske te vjernicima grada Požege, svečanu misu polnoćku u požeškoj Katedrali. Na svetkovinu Isusova rođenja – Božića, 25. prosinca 2023., požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u požeškoj Katedrali.

Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misu polnoćku u nedjelju, 24. prosinca u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku. Na svetkovinu Božića, u ponedjeljak, 25. prosinca, biskup Košić predvodit će svečano misno slavlje u bazilici sv. Kvirina s početkom u 11 sati.

Hvarska biskupija

Na Badnjak, u nedjelju 24. prosinca, hvarski biskup Ranko Vidović predvodit će misu polnoćku u katedrali svetoga Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru. Prije polnoćke pjevat će se Služba čitanja.

Gospićka biskupija

Polnoćku u katedrali Navještenja BDM predvodit će kancelar preč. Mišel Grgurić s početkom u 23 sata, dok svetu misu na Božić u 10 sati predvodi o. Anto Knežević.

Varaždinska biskupija

U varaždinskoj katedrali misu polnoćku u ponoć predvodit će varaždinski biskup Bože Radoš, a također će predvoditi i misu u 11 sati.

Križevačka eparhija

Na Badnjak, 24. prosinca, u Grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, vladika križevački mons. Milan Stipić predvodit će Božićno bdjenje (Veliko povečerje s litijom) u 20 sati.
Na svetkovinu Božića, vladika Stipić služit će arhijerejsku liturgiju sv. Bazilija Velikog u katedrali u 10 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja