Budi dio naše mreže

Na koncertu zbora "Pax et Bonum“ koji je održan u subotu, 6. listopada u dvorcu Esterhazy u Željeznu zapjevao je i mjesni biskup Egidije Živković. Biskup Živković osvojio je srca Hrvata svojom propovijedi u Vukovaru u nedjelju, 18. studenoga.

/ mp

Koncert zbora “Pax et Bonum” označilo je početak djelovanja novoutemeljenoga prekograničnoga udruženja “Hrvat S.A.M.” koji je nastao na inicijativu biskupa Živkovića. Kratica S.A.M. stoji za države Slovačka – Austrija – Mađarska. Prema riječima biskupa Živkovića, “Hrvat S.A.M.” želi biti udruga za očuvanje gradišćansko-hrvatskoga jezika i kulture u Austriji, Mađarskoj i Slovačkoj.

Na nastupu zbora mikrofon je u svoje ruke uzeo i biskup Živković koji je otpjevao pjesmu “Neka cijeli ovaj svijet” iz popularnog mjuzikla “Jalta, Jalta”.

https://www.facebook.com/marijana.petir/videos/10155918796823358/

Video u cijelosti pogledajte na našem Facebook profilu OVDJE.

U propovijedi u Vukovaru biskup Živković najavio je da će kao biskup i gradišćanski Hrvat uz svoj zbor Pax et Bonum koji čini 160 pjevača i s novoosnovanom udrugom HRVAT S.A.M organizirati humanitarni koncert za Vukovar u Lisinskome.

“Odlučio sam to održati 13. listopada dogodine uz pokroviteljstvo grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića te premijera Andreja Plenkovića i hrvatske vlade, kojima ovim putem od sveg srca zahvaljujem. Pozivam sve dobre ljude i sve medije da nam se pridruže! Pokažimo i na ovaj način kako volimo i razumijemo potrebe i siromaštvo Vukovara”, poručio je biskup u Vukovaru.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja